ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ WUSHU

Το παραδοσιακό Γουσού, ευρύτερα γνωστό ως κουνγκ φου, έχει μεγάλη και ποικίλη ιστορία. Οι παραδοσιακές τέχνες έχουν αναπτυχθεί και εξαπλωθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κίνας και από εκεί και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Οι παραδοσιακές κινέζικες πολεμικές τέχνες, δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετήσουν κυρίως σκοπούς άμυνας, έχοντας διάφορα στυλ, μεθόδους, τεχνικές, φιλοσοφία, τα οποία εξελίχθηκαν όλα τα χρόνια της μεγάλης ιστορίας της Κίνας. Αν και ο πυρήνας του παραδοσιακού γουσού είναι, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, μέθοδοι μάχης, η πρακτική του έχει ξεπεράσει ένα απλό μέσο επίτευξης αυτών και είναι αλληλένδετη με ηθικές αξίες και φιλοσοφικές αρχές. Η πρακτική εξάσκηση των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών, έχει ως σκοπό την διαφύλαξη και διατήρηση των αρχών, των μεθόδων και της κληρονομιάς των προηγούμενων γενεών που ανέπτυξαν και βασίστηκαν σε αυτές τις τέχνες για την επιβίωση και τη συνολική βελτίωση της ζωής.

Τα στυλ και οι πρακτικές των παραδοσιακών κινέζικων τεχνών, ποικίλλο0υν σε μεγάλο βαθμό, με κάποιες να δίνουν έμφαση σε τεχνικές χεριών, άλλες να εστιάζουν σε τεχνικές ποδιών, ενώ άλλες να δίνουν έμφαση στην πάλη. Κάποια στυλ εστιάζουν στην επίθεση, άλλα στην άμυνα ενώ άλλες τέχνες προσπαθούν και προωθούν τη διατήρηση της καλής υγείας και ευεξίας. Το παραδοσιακό γουσού περιλαμβάνει επίσης μια εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών όπλων μαζί με πρακτικές μεθόδους που έχουν διατηρηθεί από τις επόμενες γενιές. Με πολλά οικογενειακά συστήματα και στυλ, το παραδοσιακό γουσού είναι ποικίλο και πολύχρωμο, με εξαιρετικά βαθιά και πολύπλοκη κουλτούρα. Εφαρμόζεται από ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ανεξάρτητα από τη φυλή, το φύλο, την ηλικία, την κοινωνική τάξη ή τη φυσική κατάσταση, ένα πολιτιστικό και αθλητικό κόσμημα για τους ανθρώπους παντού.

Η Ε.Ο.Γ.Σ.ΚΦ συνεχίζει να διατηρεί και να προωθεί το παραδοσιακό γουσού, σε συνεργασία με την IWUF, συμμετέχοντας στα παραδοσιακά πρωταθλήματα που η παγκόσμια ομοσπονδία έχει θεσπίσει και γίνονται κάθε 2 χρόνια. Αλλά και σε όλους τους διασυλλογικούς αγώνες και τα πανελλήνια πρωταθλήματα που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας.

Οι παραδοσιακές αξίες του γουσού ευθυγραμμίζονται με εκείνες της προώθησης της κοινωνικής συνοχής, της πολιτιστικής και εκπαιδευτικής αξίας και της ανάπτυξης υγιεινών τρόπων ζωής και συνηθειών.
Μέλος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας
Γουσου - Κουνγκ Φου.
Αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία
Αθλητισμού με το υπ' αριθμ. 12/2456 ΦΕΚ.
Banner 1
Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου - Κουνγκ Φου
Αρτάκης & Ελησπόντου, 133 41 Άνω Λιόσια
Τ. 210 7212996 - board@wushu.org.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ
© 2020 Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου - Κουνγκ Φου. All rights reserved.