Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου, ιδρύθηκε το 1993 και το 1995 έγινε μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IWUF) που είναι αναγνωρισμένη από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Είναι επίσης μέλος και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EWUF)

Το 2000 η Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. αναγνωρίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ως η μόνη αρμόδια ομοσπονδία για τις κινεζικές πολεμικές τέχνες και το 2002 την ομοσπονδία αναγνώρισε και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. καλλιεργεί όλα τα κινέζικα παραδοσιακά και μοντέρνα αγωνίσματα του Γουσού Κουνγκ Φου. Απαριθμεί 150 ενεργά αθλητικά σωματεία από όλη την Ελλάδα και 10.000 αθλητές ενώ διοργανώνει ανελλιπώς από το 1993 Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων, Εφήβων, Νεανίδων, Γυναικών, Ανδρών. 

Διοργανώνει επίσης διασυλλογικούς αγώνες και επιδείξεις σε όλη την Ελλάδα. Οι αθλητές της συμμετέχουν κάθε χρόνο σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις και έχουν κατακτήσει χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια.

Η Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. είναι η μόνη Ομοσπονδία μαχητικών αθλημάτων που έχει θεσπίσει Κώδικα Δεοντολογίας ο οποίος έχει εκδοθεί σε έντυπη μορφή και έχει διανεμηθεί σε όλα τα σωματεία και επίσημους φορείς. 

Η Ε.Ο.Γ.Κ.Φ. συνεργάζεται με τον Σύλλογο για την στήριξη αναπήρων παίδων από τροχαία ατυχήματα, έχει επίσης θεσπίσει κατηγορία αθλητών ΑμεΑ, δημιουργώντας ειδικό κλάδο άθλησης το ParaWushu, οι οποίοι συμμετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.
 
 Ο Προεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΓΟΥΣΟΥ - ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ Λάμπρος Σταμούλης
 
 
  Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΓΟΥΣΟΥ - ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ Άγγελος Κοντογιάννης
 
Μέλος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας
Γουσου - Κουνγκ Φου.
Αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία
Αθλητισμού με το υπ' αριθμ. 12/2456 ΦΕΚ.
Banner 1
Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου - Κουνγκ Φου
Αρτάκης & Ελησπόντου, 133 41 Άνω Λιόσια
Τ. 210 7212996 - board@wushu.org.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ
© 2020 Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου - Κουνγκ Φου. All rights reserved.