Καταστατικό & Ιστορία της Ομοσπονδίας

Μάθετε την ιστορία μας

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

Παπαχρήστος Χρήστος

Πρόεδρος

Α΄Αντιπρόεδρος

Ελευθερίου Κυριάκος

Α΄Αντιπρόεδρος

Β΄ Αντιπρόεδρος

Λαμπάδας Θεόδωρος

Β΄ Αντιπρόεδρος

Γενικός Γραμματέας

Λεονταρής Γιάννης

Γενικός Γραμματέας

Ταμίας

Παλίλης Κυριάκος

Ταμίας

Ειδικός Γραμματέας

Κουντούρη Μάχη

Μέλος

Μέλος

Καραπάνος Γιάννης

Μέλος

Μέλος

Παληού Θεοδώρα

Μέλος

Μέλος

Χειμαριού Ελένη

Μέλος

Μέλος

Μούκας Κων/νος

Μέλος

Μέλος

Δασοπούλου Κατερίνα

Μέλος

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ.

Η Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ. ιδρύθηκε το 1993. Αναγνωρίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Γ.Γ.Α.) τον Ιούνιο του 2000 και δυο χρόνια αργότερα αναγνωρίστηκε από την Ολυμπιακή Ελληνική Επιτροπή (Ε.Ο.Π).

logo international wushu

Από το 1995 η Ομοσπονδία είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ΓΟΥΣΟΥ (International Wushu Fedaration- IWUF).

logo ewuf

Επίσης είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΓΟΥΣΟΥ (European Wushu Federation - EWUF).

Το 1994 το άθλημα του ΓΟΥΣΟΥ αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Αθλητικών Ομοσπονδιών (GAISF) ενώ τον Ιούνιο του 2001, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναγνώρισε την IWUF. Στην Ελλάδα απαριθμεί 130 σωματεία, τα 82 ήδη εγγεγραμμένα στο μητρώο του Υπουργείο και 48 σε διαδικασία. Στο άθλημα εξασκούνται στην Ελλάδα περίπου 6.000 αθλητές. Καλύπτει γεωγραφικά το 72% της χώρας και στην Αθήνα διαθέτει τουλάχιστον έναν σύλλογο σε κάθε Δήμο.

Σε ετήσια βάση διοργανώνονται περίπου πενήντα (50) μεγάλα events – διασυλλογικά και τοπικά πρωταθλήματα, σεμινάρια διαιτησίας, επισκέψεις σε σχολεία και διδασκαλία του αθλήματος μας, προπονητικά σεμινάρια καθώς και σχολές προπονητών (υπό την ΓΓΑ). Από την ημέρα της ίδρυσής της μέχρι και το 2022, έχει διοργανώσει 22 Πανελλήνια πρωταθλήματα και πάνω από 200 διασυλλογικά και ημερίδες. Στα Πανελλήνια πρωταθλήματα (Α,Β,Γ κατηγορίας) συμμετέχουν περίπου 1600 αθλητές και πάνω από 350 πτυχιούχοι προπονητές και βοηθοί όλων των επιπέδων. Τα εγγεγραμμένα σωματεία στο ειδικό μητρώο της ΓΓΑ, ανέρχονται σε 82 και τα ενεργά σε διαδικασία εγγραφής σε 70 (σύνολο 152). Από το 2000 η Ομοσπονδία συμμετέχει σε όλα τα Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στα ετήσια OPEN Μεσογειακού και Βαλκανικού επιπέδου, OPEN τα οποία διοργανώνονται και στη χώρα μας.

logo parawushu

Η Ομοσπονδία Wushu Kung Fu είναι από τις ελάχιστες στα μαχητικά αθλήματα, πέρα από την αρμόδια ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ, που διαθέτει πτυχιούχο προπονητή ΑΜΕΑ, πιστοποιημένο από την Γ.Γ.Α. Επιπλέον, έχει επίσημα εντάξει στα Πανελλήνια Πρωταθλήματά της, την Ειδική Άθληση (Parawushu).

logo unicef

Η κοινωνική δράση της Ομοσπονδίας περιλαμβάνει δωρεές σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, συνεργασία με την Unicef σε θέματα ρατσισμού, συμμετοχή σε διοργανώσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, αιμοδοσίες, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμούς περιοχών, συλλογή τροφίμων και ένδυσης κ.λπ.
Συνεργάζεται σταθερά με την Γ.Γ.Α., το Υπουργείο Παιδείας και Δήμους και αναλαμβάνει να παρέχει δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας με έμφαση στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη διδασκαλία της σωστής συμπεριφοράς και στάσης κυρίως σε περιοχές όπου η παραβατικότητα εμφανίζεται συχνότερα. 

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Όραμα

Το όραμα της Ομοσπονδίας είναι να αναδείξει την αξία και την χρησιμότητα του αθλήματος του Wushu Kung Fu στην Ελληνική κοινωνία και μέσα από αυτό να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ανθρώπου (σωματικά, συναισθηματικά και πνευματικά), στην υγεία, στην κοινωνική αρμονία και συνέργεια (εθελοντισμός, συνεργασία, αλληλεγγύη, διαφορετικότητα) και στον σεβασμό στη φύση και σε κάθε μορφή ζωής.

Αποστολή

Για να μπορέσει να πραγματώσει σε ικανοποιητικό βαθμό το όραμα της και το λόγο ύπαρξης της, η Ομοσπονδία προσδιορίζει την αποστολή της ως ακολούθως:
• Διάδοση των αγωνισμάτων της σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και σταδιακή ανάπτυξη της φήμης του αθλήματος στην ελληνική κοινωνία.
• Σταθερή αναβάθμιση του επιπέδου συνολικά. Διοικητικά, προπονητικά, αθλητικά, διαιτητικά, κοινωνικά. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην καλλιέργεια της νοοτροπίας όλων των μελών που απαρτίζουν την οικογένεια του Γουσού, ώστε να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν, από το σύνολό της, οι αρχές και οι αξίες αυτής της τέχνης, οι οποίες και κάνουν το άθλημα ιδιαίτερο. Η Ομοσπονδία συστηματικά επιχειρεί μέσα από το παράδειγμα και μέσα από επιμορφωτικές συναντήσεις (ατομικές και συλλογικές) να εμφυσήσει το πνεύμα της Γουσού, το οποίο χαρακτηρίζεται από γενναιότητα, επιμονή, αγώνα, ευγένεια, δικαιοσύνη. Η μαχητική τέχνη από μόνη της έχει μικρή αξία αν δεν συνδυάζεται με πνεύμα ευγένειας, προσφοράς και δικαιοσύνης.
• Καλλιέργεια της κοινωνικής ευαισθησίας. Εξωστρέφεια, συμμετοχή, προσφορά, συνεργασία, κοινωνικό ενδιαφέρον. Η Ομοσπονδία είναι μέρος της ευρύτερης ζωής και πρέπει να μείνει σε επαφή με αυτή ώστε να μπορέσει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Η αύξηση των κοινωνικών δράσεων είναι διαρκής σκοπός.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Της Αθλητικής Ομοσπονδίας
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ»


ΠΡΟΟΙΜΙΟ

Το καταστατικό της αθλητικής Ομοσπονδίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ», αναγνωρίστηκε με την υπ' αριθμ. 2618/1993 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρήθηκε στη στήλη του βιβλίου των αναγνωρισμένων σωματείων με αύξοντα αριθμό 534. Τροποποιήθηκε δυνάμει α) της με αριθμό 2100/2000 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, β) της με αριθμό 3297/2005 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία διορθώθηκε ως προς την επωνυμία με τη με αριθμό 3297/2005 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών . Τροποποιείται δε εκ νέου σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 4726/2020 , Ν. 4778/2021 , 4809/2021 και 4876/2021.

Άρθρο 1
Επωνυμία

1. Ιδρύεται Αθλητική Ομοσπονδία με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ». Για τις διεθνείς σχέσεις της μπορεί να χρησιμοποιεί την επίσημη επωνυμία της σε μετάφραση στην Αγγλική Γλώσσα, ήτοι «HELLENIC WUSHU – KUNG FU FEDERATION».
2. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» είναι η ανώτατη οργάνωση των αθλητικών ενώσεων που καλλιεργούν το άθλημα του ΓουσουΚουνγκ Φου (παραδοσιακών και διεθνών προγραμμάτων), καθώς και όλων των ειδών, στυλ, αγωνισμάτων του ΓουσουΚουνγκ Φου, του «Ενταξιακού/Συμπεριληπτικού Αθλητισμού και πρωταθλήματα για άτομα με κινητική αναπηρία, αναπτυξιακές, αισθητηριακές και άλλες διαταραχές ή μη ιάσιμες ασθένειες» με την ονομασία Parawushu, καθώς και κάθε άλλου αγωνίσματος που υπάγεται στη Παγκόσμια Ομοσπονδία. Επίσης περιλαμβάνει και αναπτύσσει την αυτοάμυνα αλλά και πρακτικές για την προαγωγή της υγείας όπως αυτές ενυπάρχουν μέσα στα παραδοσιακά στυλ του ΓΟΥΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ. Σκοπό έχει την καλλιέργεια και την ανάπτυξή τους σε όλη τη χώρα, την προσέλκυση της νεολαίας και γενικά των πολιτών στον αθλητισμό και την ανάπτυξη του Ολυμπιακού Πνεύματος και λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 και επόμενου του Αστικού Κώδικα. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ, απέχει από οποιασδήποτε μορφής διάκριση εναντίον χώρας, προσώπου, ή ομάδας προσώπων εξ αιτίας της εθνικής προέλευσης, του φύλου, της γλώσσας, της θρησκείας, της πολιτικής ή οποιουδήποτε άλλου λόγου
3. Η διάρκεια ισχύος της είναι απεριόριστη.
4. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» είναι η μόνη και αποκλειστικά αρμόδια ανώτατη αρχή για την εκπροσώπηση του αθλήματος του Γου Σου Κουνγκ Φου (παραδοσιακών και διεθνών προγραμμάτων), καθώς και όλων των ειδών, στυλ, αγωνισμάτων του Γουσου Κουνγκ Φου, του «Ενταξιακού/Συμπεριληπτικού Αθλητισμού και πρωταθλήματα για άτομα με κινητική αναπηρία, αναπτυξιακές, αισθητηριακές και άλλες διαταραχές ή μη ιάσιμες ασθένειες» με την ονομασία Parawushu, καθώς και κάθε άλλου αγωνίσματος που υπάγεται στη Παγκόσμια Ομοσπονδία στην Ελλάδα. Για κάθε άθλημα ή κλάδο άθλησης επιτρέπεται η σύσταση μίας (1) μόνο ομοσπονδίας για όλη τη χώρα. Η ομοσπονδία εκπροσωπεί το άθλημα διεθνώς, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της οικείας διεθνούς αθλητικής ομοσπονδίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.).

Άρθρο 2
Έδρα

Έδρα της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» ορίζεται ο Δήμος Αθηναίων.

Άρθρο 3
Σκοπός

Σκοπός της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» είναι η μεταξύ των σωματείων μελών αυτής οργάνωση, καλλιέργεια, έλεγχος, εποπτεία, ανάπτυξη και διάδοση του Γου Σου Κουνγκ Φου σ’ όλες τις μορφές του και τα παράγωγά του σε οποιοδήποτε άλλο στυλ, άθλημα ή πολεμική τέχνη, όπου το Γου Σου Κουνγκ Φου είναι ένα συστατικό μέρος μιας τέτοιας δραστηριότητας σ’ όλη την ελληνική επικράτεια, όπως ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΑΡΤΊΖΟΥΝ, εντός των πλαισίων του φίλαθλου πνεύματος και σύμφωνα με τους κανόνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Επίσης σκoπός της Ομoσπovδίας είvαι σε όλη τηv επικράτεια
η πρoσέλκυση της vεoλαίας και γεvικά τωv πoλιτώv στo άθλημα τoυ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ, στov αθλητισμό και την αvάπτυξη τoυ Ολυμπιακoύ Πvεύματoς.
Η μελέτη, έρευνα, ανάπτυξη και καλλιέργεια των ακόλουθων δραστηριοτήτων που αναφέρονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: Αθλητισμός και υγεία, αθλητισμός και πολιτισμός, αθλητισμός και διατροφή, αντιντόπινγκ, αθλητική μόρφωση και εκπαίδευση, αθλητισμός και κοινωνική ένταξη – ολοκλήρωση και ίσες ευκαιρίες, μάχη κατά των φαινομένων ρατσισμού, βίας και διαφθοράς, εγκληματικότητα, προστασία ανηλίκων αθλητών, προσβασιμότητας σε άτομα με αναπηρία, αθλητικός τουρισμός, εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες, εργασιακός αθλητισμός, προγράμματα άθλησης για όλους, εναλλακτικές δραστηριότητες μαζικού αθλητισμού, εναλλακτικές δραστηριότητες αθλητικής αναψυχής κ.λπ..

Για την ένταξη νέων αθλημάτων ή κλάδων άθλησης στην Ομοσπονδία ,απαιτείται σχετική πρόταση του Δ.Σ. αυτής προς τη Γ.Σ., η οποία (Γ.Σ.) έχει και την αποφασιστική αρμοδιότητα για την έγκριση ή μη της ένταξης του εκάστοτε νέου αθλήματος ή κλάδου άθλησης. Η ίδια διαδικασία ισχύει και για την τυχόν διαγραφή ήδη υπάρχοντος αθλήματος ή κλάδου άθλησης.

Η Ομοσπονδία δύναται να καλλιεργεί και άλλα αθλήματα ή κλάδους άθλησης αρχαίων και συγχρόνων πολεμικών τεχνών ή μαχητικών αθλημάτων, εφόσον:
Α) ο αρμόδιος για τον αθλητισμό Υπουργός με απόφασή του εντάσσει στην Ομοσπονδία άθλημα ή κλάδους άθλησης πολεμικών τεχνών, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα αθλητική νομοθεσία ή
Β) άλλη ομοσπονδία η οποία καλλιεργεί άθλημα πολεμικών τεχνών ζητήσει την ένταξή της στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» ή
Γ) εφόσον το ζητήσουν 15 τουλάχιστον σωματεία τα οποία καλλιεργούν άθλημα πολεμικών τεχνών.

Στις τελευταίες περιπτώσεις (Β), και (Γ), για την ένταξη των αθλημάτων στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ», απαιτείται απόφαση της Γ.Σ. αυτής.

Άρθρο 4
Μέσα επίτευξης σκοπού

Την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού της η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» επιδιώκει με:
1. Την εκτέλεση παντός φύσεως, αθλητικών συναντήσεων, επιδείξεων και φιλικών αγώνων μεταξύ των σωματείων- μελών της. Την οργάνωση κάθε είδους πρωταθλημάτων όλων των μορφών σε εθνικό επίπεδο. Την κατανομή αρμοδιοτήτων διοργάνωσης αθλητικών συναντήσεων στις αθλητικές ενώσεις και στα αθλητικά σωματεία.
2. Τον έλεγχο διοργάνωσης όλων των αγώνων όλων των μορφών που διεξάγονται στην ελληνική επικράτεια.
3. Τον χειρισμό όλων των διεθνών & εθνικών αθλητικών σχέσεων που συνδέονται με το άθλημα σ’ όλες του τις μορφές.
4. Την προάσπιση και ενίσχυση των συμφερόντων όλων των ασχολουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων) με το άθλημα του Γου Σου Κουνγκ Φου
5. Την εκτέλεση τοπικών αγώνων ή Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων κάθε κατηγορίας. Την χορήγηση έγκρισής για διεξαγωγή αθλητικών συναντήσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 22 παρ. 9 του νόμου 4049/2012.
6. Τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών Ελληνικών Ομάδων σε Διεθνείς, Βαλκανικούς, Μεσογειακούς, Ευρωπαϊκούς, Παγκόσμιους και Ολυμπιακούς Αγώνες
7. Τη διάδοση του αγωνίσματος του Γου Σου Κουνγκ Φου και την ανάπτυξη του φίλαθλου αγωνιστικού πνεύματος με διαλέξεις, δημοσιεύσεις και ομιλίες.
8. Τη σύσφιξη φιλικών σχέσεων με τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες των διαφόρων Κρατών.
9. Την επικοινωνία της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» με τις Ελληνικές ή Αλλοδαπές αθλητικές Αρχές, καθώς και με τους πάσης φύσεως Οργανισμούς και Υπηρεσίες του Κράτους.
10.Τη συνεργασία με άλλες Ελληνικές Ομοσπονδίες και τη δημιουργία Συνομοσπονδίας με αυτές.
11. Την έκδοση αθλητικών συγγραμμάτων, κανονισμών, οδηγιών και προκηρύξεων σχετικά με το άθλημα του Γου Σου Κουνγκ Φου, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ».
12. Την εγγραφή της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» στις ομοειδείς Βαλκανικές Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές και Παγκόσμιες Ενώσεις.
13. Την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων γυμναστηρίων και εντευκτηρίων για την εξυπηρέτηση των αναγκών του αθλήματος.
14. Την σύσταση Τεχνικών και άλλων Επιτροπών για την καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος.
15. Την δημιουργία Σχολών και την τέλεση σεμιναρίων για τη διδασκαλία της Τεχνικής και των κανονισμών του αθλήματος και της διαιτησίας.
16.Την ηθική και την υλική κατά το δυνατόν, ενίσχυση Σωματείων - μελών, Αθλητών, Διαιτητών, Προπονητών για προαγωγή του απ' αυτούς καλλιεργούμενου αθλήματος του Γου Σου Κουνγκ Φου.
17. Την άσκηση πειθαρχικής εξουσίας.
18. Τον καθορισμό και τον έλεγχο των απαραίτητων προσόντων των εκπαιδευτών και των κριτών.

Για την επίτευξη των ανωτέρω σκοπών:

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» εκδίδει κανονισμούς για τη ρύθμιση κάθε θέματος που αφορά τη λειτουργία του αθλήματος όπως ενδεικτικά:

α) με κανονισμούς που εγκρίνονται από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και επικυρώνονται από την Τακτική ή Έκτακτη Γ.Σ. αυτής ρυθμίζονται
– οι αρχές που διέπουν τη διεξαγωγή των πάσης φύσεως αγώνων και πρωταθλημάτων,
– οι αρχές και οι κανόνες που διέπουν το άθλημα του Γου Σου Κουνγκ Φου.
– η άσκηση της πειθαρχικής εξουσίας επί των ενώσεων, των σωματείων, των αθλητών, των διοικητικών παραγόντων, των διαιτητών, των τεχνικών στελεχών, των φιλάθλων και εν γένει κάθε φυσικού ή νομικού προσώπου, που η δραστηριότητα του εμπλέκεται με το άθλημα του Γου Σου Κουνγκ Φου, οι ποινές και τα όργανα επιβολής αυτών.
– η λήψη ειδικότερων μέτρων προληπτικών και κατασταλτικών για την ασφάλεια των διοργανώσεων, την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα και τη φαρμακοδιέγερση.
– οι αρχές και οι κανόνες που διέπουν τους αθλητές και την ιδιότητά τους.
– οι κανόνες που διέπουν τη διαιτησία, τα όργανα και τη λειτουργία αυτής.
– οι κανόνες που διέπουν το επάγγελμα του προπονητή και την προπονητική.

Για την κατάρτιση των παραπάνω κανονισμών λαμβάνονται υπόψη οι ισχύοντες διεθνείς κανονισμοί. Η τήρηση των κανόνων αυτών είναι υποχρεωτική για τα αθλητικά σωματεία και τις αθλητικές ενώσεις που ανήκουν στην αρμοδιότητα της ομοσπονδίας. Οι κανονισμοί και οι τροποποιήσεις τους υπόκεινται σε έλεγχο νομιμότητας από τον αρμόδιο υπουργό. Μετά την παρέλευση άπρακτου ενός μηνός από την ημερομηνία υποβολής τους, οι κανονισμοί αυτοί θεωρούνται ότι έχουν νομίμως εκδοθεί. Αν κατά τον έλεγχο νομιμότητας κανονισμού διαπιστωθεί ότι ρυθμίσεις αυτού πρέπει να τροποποιηθούν, να συμπληρωθούν ή να εναρμονιστούν, ο κανονισμός αυτός αναπέμπεται στην οικεία ομοσπονδία, της οποίας το Δ.Σ. οφείλει να συμμορφωθεί, μέσα σε δέκα ημέρες από την αναπομπή. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο αρμόδιος Υπουργός μπορεί να αναστείλει την τακτική επιχορήγηση της ομοσπονδίας.

β) Οι ως άνω αναφερόμενοι ενδεικτικά κανονισμοί όπως και κάθε άλλος δεν δύνανται να τροποποιηθούν από την έναρξη των πρωταθλημάτων και μέχρι τη λήξη των αγώνων και την επικύρωση των βαθμολογικών πινάκων. Τυχόν τροποποιήσεις ισχύουν επί ποινή εκπτώσεως των μελών του Δ.Σ. από την επόμενη περίοδο. Κατ' εξαίρεση τροποποιήσεις αναγκαστικές με άμεση ισχύ καθοριζόμενες από την Παγκόσμια ή της Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ισχύουν και ενσωματώνονται από την ημέρα έναρξης της ισχύος τους.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ»:

α) λαμβάνει κάθε μέτρο για τη δημιουργία ή τη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων και εγκαταστάσεων
β) επιμελείται την έκδοση οποιωνδήποτε, έχουν σχέση με το άθλημα, εντύπων
γ) Εφόσον τηρούνται οι κανονισμοί της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, συνάπτει συμβάσεις χορηγίας ή διαφήμισης με φυσικά ή νομικά πρόσωπα για την ανάπτυξη της αθλητικής δραστηριότητάς της, με τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 2 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων όπως εκάστοτε ισχύει. Στην περίπτωση αυτή απαγορεύεται η παραχώρηση χρήσης της επωνυμίας, του εμβλήματος και των λοιπών διακριτικών στοιχείων της Ομοσπονδίας για εμπορική διαφήμιση και οικονομική εκμετάλλευση.
δ) ιδρύει νομικά πρόσωπα κάθε είδους για την εξυπηρέτηση των σκοπών της λειτουργίας της σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο.
ε) ιδρύει και λειτουργεί σχολές, διαιτητών, κριτών και προπονητών σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο 2725/1999 όπως έχει και ισχύει εκάστοτε.
ζ) Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» δύναται υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της ελληνικής νομοθεσίας να ιδρύει ή να συμμετέχει σε κάθε είδους νομικά πρόσωπα (ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου) με αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία αθλητικών προπονητικών κέντρων, αθλητικών ακαδημιών και εγκαταστάσεων και σχολών εκμάθησης του αθλήματος.
η) Συνεργάζεται με τους φορείς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, και με τον αθλητισμό που καλλιεργείται στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.
θ) Με την οργάνωση και συμμετοχή σε συνέδρια, διοργανώσεις, διαλέξεις και λοιπές εκδηλώσεις που αφορούν τα αθλήματα που καλλιεργεί το σωματείο, ή παρεμφερή αθλήματα, ή την ανάπτυξη του αθλητισμού ή της αθλητικής ιδέας γενικότερα.
ι) Με τη μελέτη και έρευνα της αθλητικής δραστηριότητας υπό το πρίσμα των ακόλουθων παραμέτρων που αναφέρονται ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: Αθλητισμός και υγεία, αθλητισμός και διατροφή, ντόπινγκ, μόρφωση και εκπαίδευση, κοινωνική ένταξη – ολοκλήρωση και ίσες ευκαιρίες, μάχη κατά των φαινομένων ρατσισμού και βίας, εγκληματικότητα, προστασία ανηλίκων αθλητών, προσβασιμότητας σε άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λπ.
κ) Με την ίδρυση και λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολών εκμάθησης των αθλημάτων τα οποία θα πραγματοποιούνται με θεωρητική και πρακτική διδασκαλία, με διαλέξεις, με επιμορφωτικά σεμινάρια.
λ) Με την υπόδειξη κάθε νομοθετικού μέτρου ή και τη λήψη κάθε άλλου νομίμου μέτρου που αποβλέπει στην προώθηση και διευκόλυνση της άσκησης και ανάπτυξης του αθλήματος του Γου Σου Κουνγκ Φου.
μ) Με την τήρηση Μητρώου Αθλητών, Προπονητών, Διαιτητών, Κριτών ως και κάθε άλλου μητρώου που θα αποφασίζει εκάστοτε το Διοικητικό Συμβούλιο.

Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» ως μέλος της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υποχρεούται :

α) να συμμετέχει στις διοργανώσεις τους.
β) να καταβάλλει τις συνδρομές μέλους προς αυτές.
γ) να διασφαλίζει ότι όλα τα εμπλεκόμενα στον χώρο του αθλήματος μέρη συμμορφώνονται και τηρούν τα καταστατικά, τους κανονισμούς, τις οδηγίες και τις αποφάσεις των οργάνων της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας
δ) να συμμορφώνεται με το διεθνές πρόγραμμα αγώνων που συντάσσεται από την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.
ε) να συμμορφώνεται και να τηρεί η ίδια, οι αθλητικές ενώσεις και τα αθλητικά σωματεία τις διατάξεις διοργάνωσης διεθνών αγώνων μεταξύ ομοσπονδιών, ενώσεων και σωματείων που εκδίδει η Παγκόσμια και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σωματείου ή αθλητή του σε αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, αν αυτοί δεν είναι εγκεκριμένοι γραπτώς από την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ»
ζ) να τηρεί τις αρχές της αφοσίωσης, ακεραιότητας και καλής αθλητικής συμπεριφοράς ως έκφραση του ευ αγωνίζεσθαι. Ειδικότερα για την διαφύλαξη της ακεραιότητας όλων των διεξαγόμενων αθλητικών συναντήσεων οποιουδήποτε είδους, απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής μορφής ή της δομής μίας ένωσης ή σωματείου προκειμένου να διευκολυνθεί η εκπλήρωση αθλητικών κριτηρίων ή η λήψη άδειας συμμετοχής σε πρωτάθλημα.
η) να παραπέμπει στον τελευταίο βαθμό κάθε εθνικής διάστασης διαφορά που προκύπτει από ή σχετίζεται με την εφαρμογή του καταστατικού ή κανονισμών της Ομοσπονδίας σε άλλο ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστήριο, το οποίο θα εκδικάσει τη διαφορά με τον αποκλεισμό οποιουδήποτε τακτικού δικαστηρίου, εκτός εάν ρητά απαγορεύεται από τον ελληνικό νόμο. Στη διάταξη αυτή δεν εμπίπτουν οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που αφορούν σύνταξη ή αυθεντική ερμηνεία κανονισμών

Άρθρο 5

Πόροι της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ»
Πόροι της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ είναι:
Α.
Ι. Οι επιχορηγήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Π. Οι επιχορηγήσεις της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.
ΠΙ.. Οι από κάθε άλλη πηγή επιχορηγήσεις εισφορές, δωρεές και κληροδοτήματα.
IV. Οι ετήσιες συνδρομές των σωματείων-μελών κλπ.
V. Οι εισπράξεις από τη μίσθωση ή παραχώρηση με αντάλλαγμα των ιδιόκτητων εγκαταστάσεών της.
VI. Οι εισπράξεις από αγώνες, γιορτές ή εκδηλώσεις που τελούνται από την Ομοσπονδία.
VII. Τα καθοριζόμενα κατά συγκεκριμένη περίπτωση ποσοστά από αγώνες που οργανώνονται με την έγκριση και την επίβλεψη της Ομοσπονδίας.
VIII. Τα έσοδα από τις συμβάσεις για την παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων για την αναμετάδοση από τα ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. συναντήσεων και αγώνων που διεξάγονται υπό την έγκριση και επίβλεψη της Ομοσπονδίας.
2. Στην περιουσία του Σωματείου περιλαμβάνονται:
Ι. Οποιοδήποτε ακίνητο κατέχει υπό καθεστώς απόλυτης νομής, κατοχής και κυριότητας καθώς και
II. Κάθε κινητό - έπιπλα γραφείων, αγωνιστικά και προπονητικά υλικά, ρουχισμός κ.α. - που κατέχει νόμιμα υπό καθεστώς απόλυτης νομής, κατοχής και κυριότητας.

Ο προϋπολογισμός συντάσσεται από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και υποβάλλεται προς έγκριση στη Γενική Συνέλευση. Ο ισολογισμός και ο απολογισμός συντάσσονται για κάθε διαχειριστικό έτος από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και εγκρίνονται από τη Γενική Συνέλευση. Το διαχειριστικό έτος αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο 2725/1999, όπως έχει και ισχύει.

Άρθρο 6

Συνδρομές
1. Η ετήσια συνδρομή των σωματείων-μελών και οι λοιπές υποχρεώσεις τους ορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
2. Το εφάπαξ ποσό εγγραφής που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
3. Από το Διοικητικό Συμβούλιο ορίζονται τα ποσοστά πάνω στα κέρδη από αγώνες που οργανώνονται με την έγκριση και την επίβλεψη της Ομοσπονδίας.

Άρθρο 7 

Εγγραφή μελών - Κωλύματα εγγραφής
1. Την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» συγκροτούν Ελληνικά αθλητικά σωματεία που καλλιεργούν το Γου Σου Κουνγκ Φου και είναι αναγνωρισμένα σύμφωνα με τον Νόμο περί Σωματείων και των τροποποιητικών αυτού Νόμων και Διαταγμάτων.
2. Σωματείο που επιθυμεί να εγγραφεί στη δύναμη της Ομοσπονδίας πρέπει να απευθύνει αίτηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο στην οποία περιέχεται ανεπιφύλακτη δήλωση περί αποδοχής των διατάξεων του Καταστατικού της Ομοσπονδίας και των Κανονισμών αυτής καθώς και δήλωση αντικλήτου για την παραλαβή εγγράφων, στην οποία να επισυνάπτονται:
Ι. Επικυρωμένο αντίγραφο του Καταστατικού του με τις σφραγίδες καταχώρησης στα βιβλία του Πρωτοδικείου.
Π. Αντίγραφο του εσωτερικού του κανονισμού, αν έχει τέτοιον.
ΙΙΙ. Ονομαστική κατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με την διεύθυνσή τους και τα λοιπά στοιχεία ταυτότητάς τους, καθώς και αναφορά στο επάγγελμα αυτών.
ΙV. Υπεύθυνη δήλωση με ονομαστική κατάσταση είκοσι (20) τουλάχιστον ασκουμένων στο Γου Σου Κουνγκ Φου που πρόκειται να ενταχθούν στη δύναμη των αθλητών του αιτούντος σωματείου.
V. Επικυρωμένο αντίγραφο της δικαστικής απόφασης με την οποία αναγνωρίσθηκε.
VI. Το διορισμό ενός τακτικού αντιπροσώπου και ενός αναπληρωματικού με τα πλήρη στοιχεία ταυτότητάς τους.
VII. Το αποδεικτικό κατάθεσης της προβλεπόμενης εφάπαξ εγγραφής και της ετήσιας συνδρομής του.
VIII. Πρόσφατο πιστοποιητικό από το αρμόδιο Πρωτοδικείο περί μεταβολών ή μη του αιτούντος σωματείου.
IX. Έγγραφη Δήλωση του Δ.Σ. με το οποίο να αποδέχεται τις διατάξεις του καταστατικού και των Κανονισμών της Ομοσπονδίας.
X. Ορισμό Εφόρου Τμήματος Γου Σου Κουνγκ Φου.
3. Η υποβολή αιτήσεως εγγραφής του σωματείου-μέλους στη δύναμη της Ομοσπονδίας δηλώνει και την αποδοχή από μέρους του αιτούντος σωματείου, όλων των διατάξεων του Καταστατικού αυτού και των Κανονισμών της Ομοσπονδίας.
4. Για την έγκριση της εγγραφής στη δύναμη της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» κάποιου σωματείου ως μέλος, αρκεί η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου εφόσον το σωματείο πληροί τις άνω προϋποθέσεις.
5. Όλα τα μέλη του Σωματείου είναι τακτικά από την εγγραφή τους στο μητρώο μελών του. Απαγορεύεται η διάκριση των μελών του Σωματείου σε πάρεδρα, δόκιμα ή τακτικά. Κατ' εξαίρεση και με απόφαση της Γ.Σ.. και ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση του ΔΣ είναι δυνατό να ανακηρυχθούν ως επίτιμα μέλη χωρίς δικαίωμα ψήφου του Σωματείου πρόσωπα τα οποία προσέφεραν σ' αυτό, στον Ελληνικό Αθλητισμό ή στην Ελληνική Κοινωνία πολύτιμες και ανεκτίμητες υπηρεσίες. Όλα τα μέλη υποχρεούνται να εκπληρώνουν τακτικά και ανελλιπώς τις οικονομικές προς το Σωματείο υποχρεώσεις τους, να παρίστανται στις Γ.Σ. του και να μετέχουν στις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητές του. Κάθε μέλος του Σωματείου (πλην των ιδρυτικών), αποκτά δικαίωμα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις αυτού με τη συμπλήρωση ενός ημερολογιακού έτους από την ημέρα εγγραφής του στο μητρώο μελών του Σωματείου. Στην διάρκεια του έτους αυτού έχει το δικαίωμα να παρευρίσκεται στις Γενικές Συνελεύσεις του χωρίς δικαίωμα ψήφου αλλά με δικαίωμα λόγου. Το χρονικό όριο για την έκδοση βεβαίωσης προς την Γ.Γ.Α. για την ειδική αθλητική αναγνώριση του σωματείου ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την εγγραφή του σωματείου στο Μητρώο Σωματείων – Μελών της Ομοσπονδίας δύναται δε να μεταβληθεί με αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ .
6. Δεν μπορεί να εγγραφεί μέλος του Σωματείου όποιος στο πρόσωπό του συντρέχει ένας από τους πιο κάτω λόγους:
Ι. Δεν έχει συμπληρώσει το 18° έτος της ηλικίας του.
Π. Αν αποδεδειγμένα ο ενδιαφερόμενος με πράξεις ή παραλείψεις του έχει βλάψει τα συμφέροντα του Σωματείου.
ΠΙ. α) Όποιος έχει παραπεμφθεί στο δικαστήριο για κακούργημα με κλητήριο θέσπισμα σύμφωνα με το Ν. 663/1977, όπως ισχύει κάθε φορά ή με τελεσίδικο βούλευμα ή έχει καταδικασθεί τελεσίδικα για τέλεση κακουργήματος, καθώς και όποιος έχει καταδικασθεί σε βαθμό πλημμελήματος με τελεσίδικη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την τελευταία δεκαετία, είτε σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός (1) έτους είτε, ανεξάρτητα από το ύψος της ποινής, για τα ποινικά αδικήματα του νόμου 2725/1999 και όσα αναφέρονται σε αυτόν, ή για αδικήματα βίας στους αθλητικούς χώρους, χρήση ή διάθεση ουσιών ή μεθόδων φαρμακοδιέγερσης, κατασκοπεία, κλοπή, υπεξαίρεση, δόλια χρεωκοπία, λαθρεμπορία φοροδιαφυγή, δωροδοκία, δωροληψία, παραχάραξη πλαστογραφία, απιστία, απάτη, εκβίαση, έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί μεσαζόντων.
β) Όποιος έχει στερηθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση τα πολιτικά του δικαιώματα και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η στέρηση.
γ) Όποιος έχει τιμωρηθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 130 του νόμου 2725/1999 όπως έχει και ισχύει και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τιμωρία.
δ) Τα κωλύματα της περίπτωσης β' ισχύουν και για τους μετόχους των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών (Α.Α.Ε.). Αν διαπιστωθεί ότι συντρέχει οποιοδήποτε από τα παραπάνω κωλύματα σε οποιονδήποτε από τους μετόχους των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών, δεν επιτρέπεται να χορηγηθεί από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το πιστοποιητικό της παραγράφου 3 του άρθρου 77Α. Οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι υποχρεωτικές για τις αθλητικές ομοσπονδίες και τις διοργανώτριες αρχές ως προς τη συμμετοχή οποιασδήποτε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. σε αθλητική διοργάνωση. Σε περίπτωση παραβίασης των αποφάσεων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, επιβάλλεται από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού στην υπαίτια αθλητική ομοσπονδία ή διοργανώτρια αρχή, Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α., πρόστιμο, ποσού από εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ. Για την άσκηση αίτησης αναστολής εκτέλεσης κατά της σχετικής πράξης, απαιτείται, επί ποινή απαραδέκτου, η προηγούμενη καταβολή του είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του προστίμου που έχει επιβληθεί.
ε) Οι εν ενεργεία διαιτητές ομαδικού αθλήματος, μέλη των οικείων συνδέσμων διαιτητών και οι εν ενεργεία προπονητές του οικείου κλάδου άθλησης, δεν επιτρέπεται να είναι μέλη αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης. Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, ο εν ενεργεία προπονητής ενός αθλήματος ή κλάδου άθλησης να είναι μέλος αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί το ίδιο άθλημα ή τον ίδιο κλάδο άθλησης και να μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο και στα άλλα όργανα αυτού, καθώς και σε καταστατικά όργανα υπερκείμενης ένωσης ή αθλητικής ομοσπονδίας, αν, ως αθλητής, έχει κατακτήσει 1η έως 8η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες. Η κατά παράβαση της διάταξης αυτής συμμετοχή σε αρχαιρεσίες αθλητικού σωματείου, ένωσης ή ομοσπονδίας και η τυχόν εκλογή είναι αυτοδίκαια άκυρες. Ως διαιτητές, για την εφαρμογή της διάταξης αυτής, θεωρούνται επίσης οι επόπτες, οι σημειωτές, οι κριτές, οι χρονομέτρες, οι αφέτες, οι παρατηρητές, καθώς και όσοι, με οποιονδήποτε τρόπο, συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο ομαδικού αθλήματος. Όποιος καταθέτει στην οικεία αθλητική ομοσπονδία την άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή, παύει να λογίζεται ως «εν ενεργεία προπονητής», μετά από την πάροδο δύο (2) μηνών από την κατάθεση.
στ) Οι εν ενεργεία διαιτητές, κριτές, χρονομέτρες και όσοι άλλοι συμμετέχουν σε διαιτητικό έργο ατομικού αθλήματος, μέλη των οικείων συνδέσμων, μπορούν να είναι μέλη αθλητικού σωματείου που καλλιεργεί τον ίδιο κλάδο άθλησης, δεν επιτρέπεται όμως να είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της εξελεγκτικής επιτροπής του σωματείου αυτού, ούτε να είναι αντιπρόσωποί του σε υπερκείμενες ενώσεις ή ομοσπονδίες. Το κώλυμα του προηγούμενου εδαφίου δεν ισχύει για τους διαιτητές και τους κριτές των αθλημάτων της σκοποβολής, του ζατρικίου, του αγωνιστικού μπριτζ, του αεραθλητισμού, της τοξοβολίας, του θαλάσσιου σκι, της γυμναστικής και τους αλυτάρχες και τους κριτές των αθλημάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
ζ) Αθλητής μπορεί να εγγραφεί ως μέλος σε αθλητικό σωματείο, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του παρόντος καταστατικού (1) τουλάχιστον έτος μετά την τελευταία συμμετοχή του σε επίσημο αθλητικό αγώνα. Επίσημος αθλητικός αγώνας είναι ο αγώνας που διοργανώνεται από την οικεία αθλητική ομοσπονδία ή διεξάγεται με την έγκρισή της.
η) Δεν επιτρέπεται να είναι μέλη της Ομοσπονδίας το προσωπικό της, για όσο χρόνο διαρκεί η πάσης φύσεως σύμβαση εργασίας του με αυτό και για ένα (1) χρόνο από τη λήξη της, καθώς επίσης και όσοι συνάπτουν σύμβαση με την Ομοσπονδία για παροχή υπηρεσιών ή για εκτέλεση έργου με αμοιβή είτε ατομικά είτε ως ομόρρυθμοι εταίροι είτε ως διαχειριστές Ε.Π.Ε. ή μέλη διοικητικού συμβουλίου ανώνυμης εταιρείας, για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση παροχής υπηρεσιών ή η εκτέλεση του έργου και για ένα (1) χρόνο μετά τη λήξη, με οποιονδήποτε τρόπο, της σύμβασης ή την παράδοση του έργου, αντίστοιχα. Έμποροι αθλητικών ειδών, καθώς και οι μέτοχοι, εταίροι, διαχειριστές και μέλη του διοικητικού συμβουλίου αθλητικής ανώνυμης εταιρείας και κάθε είδους εμπορικής εταιρείας, εφόσον αυτές έχουν ως αντικείμενο εργασιών τους την εμπορία ή την κατασκευή κάθε είδους αθλητικών ειδών, δεν επιτρέπεται να είναι μέλη διοικητικού συμβουλίου ή εξελεγκτικής επιτροπής της Ομοσπονδίας ούτε να είναι αντιπρόσωποί της σε υπερκείμενες ενώσεις ή ομοσπονδίες. Η απαγόρευση αυτή ισχύει επίσης για όσους διατηρούν πρακτορεία προγνωστικών για αγώνες κάθε είδους, καθώς και για τις συζύγους, τα τέκνα και τους γονείς τους, αλλά μόνο για σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα, οι αγώνες του οποίου περιλαμβάνονται στα δελτία προγνωστικών αγώνων που διακινεί το πρακτορείο.
θ) Πρόσωπα στα οποία συντρέχει οποιοδήποτε από τα κωλύματα του παρόντος άρθρου χάνουν αυτοδικαίως την ιδιότητα τους. Η διαπιστωτική πράξη της έκπτωσης εκδίδεται από το διοικητικό συμβούλιο ή την εκτελεστική επιτροπή, κατά περίπτωση, του οικείου φορέα, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, αφότου έλαβε γνώση. Σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της ως άνω προθεσμίας, η πράξη εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, μέσα στην ίδια ως άνω προθεσμία. Με την ίδια πράξη κηρύσσονται έκπτωτα από το αξίωμα του μέλους του Δ.Σ. ή της Εκτελεστικής Επιτροπής τα υπαίτια για τη μη έκδοση της ως άνω πράξης μέλη αυτών, τα οποία αντικαθίστανται κατά τις ισχύουσες διατάξεις.
IV. Όποιος έχει στερηθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση τα πολιτικά του δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση.
V. Αν έχει τιμωρηθεί για παράβαση των κανόνων του φιλάθλου πνεύματος από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η τιμωρία.
7. 1. Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί στο Δ.Σ. ή σε άλλο από το καταστατικό προβλεπόμενο όργανο της ομοσπονδίας υποψήφιος, εφ' όσον:
I. Είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου άλλης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας κατά το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητας.
II. Είναι υπάλληλος αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας
ΙΙΙ. Είναι υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
ΙV. Έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας ή έργου ή παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών με ανώνυμη εταιρεία ή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης και κάθε είδους εμπορική εταιρεία , εφόσον αυτές έχουν ως αντικείμενο εργασιών την εμπορία ή κατασκευή κάθε είδους αθλητικών ειδών.
3. Υποψήφιος για να εκλεγεί μέλος Δ.Σ. ή άλλου, από το καταστατικό προβλεπόμενου, οργάνου της ομοσπονδίας απαιτείται κατά το χρόνο υποβολής της υποψηφιότητας, να είναι μέλος αθλητικού σωματείου που αποτελεί μέλος της ομοσπονδίας με δικαίωμα να εκλέγει και να εκλέγεται. Η συνδρομή της προϋπόθεσης αυτής αποδεικνύεται με βεβαίωση του οικείου αθλητικού σωματείου, που αποτελεί μέλος της ομοσπονδίας.
Σε κάθε περίπτωση ισχύουν τα κωλύματα και οι περιορισμοί του νόμου 2725/1999 όπως έχει και ισχύει εκάστοτε. Οι διατάξεις των άρθρων 3 και 12 του νόμου 2725/1999 όπως έχει και ισχύει σήμερα εφαρμόζονται αναλογικά στα προβλεπόμενα από το καταστατικό και τους κανονισμούς όργανα της Ομοσπονδίας.

Άρθρο 8

Διαγραφή σωματείων
1. Κάθε μέλος της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» διαγράφεται από τη δύναμή της:
Ι. Με έγγραφη δήλωσή του ότι παραιτείται.
Π. Λόγω διαγραφής του από τα Βιβλία Σωματείων των κατά τόπους Πρωτοδικείων.
ΠΙ. Λόγω μη συμμορφώσεως του προς τις εν γένει διατάξεις του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού της Ομοσπονδίας.
IV. Εφόσον αποδεδειγμένα για μια διετία δεν παρουσίασε αγωνιστική δραστηριότητα, ούτε πήρε μέρος σε αγώνες που διοργανώθηκαν από την Ομοσπονδία
V. Εφόσον το σωματείο-μέλος με ενέργειες ή παραλείψεις του ζημιώνει αποδεδειγμένα το σκοπό και τις επιδιώξεις της Ομοσπονδίας.
VI. Λόγω μη καταβολής της ετήσιας προς αυτήν συνδρομής και κατόπιν έγγραφης προειδοποίησής του δια συστημένης επιστολής μετά την παρέλευση εξαμήνου.
2. Τη διαγραφή του σωματείου-μέλους προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο με απόφασή του, δεόντως αιτιολογημένη, που λαμβάνεται μετά από έγγραφη ή
προφορική απολογία του σωματείου-μέλους. Τούτο καλείται σε απολογία από το Διοικητικό Συμβούλιο με έγγραφη πρόσκληση, στην οποία αναγράφονται και οι λόγοι της προτεινόμενης διαγραφής του και κοινοποιείται στο μέλος τουλάχιστον επτά (7) εργάσιμες ημέρες πριν από την οριζόμενη ημέρα προς απολογία. Εάν το μέλος δεν απολογηθεί εμπρόθεσμα, η διαδικασία προχωρεί χωρίς την απολογία του.
Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει για την διαγραφή ή μη του σωματείου-μέλους με πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων μελών της, ευρισκόμενη σε απαρτία. Το καθ’ ου η συζήτηση σωματείο-μέλος μπορεί να παρευρίσκεται και να συμμετέχει στη σχετική συζήτηση χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Άρθρο 9

Όργανα της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ»
Τα όργανα της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» είναι κατά περίπτωση τα εξής:
1. Οι Γενικές Συνελεύσεις των αντιπροσώπων των σωματείων που είναι εγγεγραμμένα στη δύναμή της, τακτικές και έκτακτες. Κάθε σωματείο-μέλος αντιπροσωπεύεται με ένα μόνο αντιπρόσωπο.
2. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας
3. Η Εξελεγκτική Επιτροπή και
4. Τα προβλεπόμενα κάθε φορά στο καταστατικό και τους Κανονισμούς της Ομοσπονδίας. 

Άρθρο 10

Γενικές Συνελεύσεις.
1. Την Γενική Συνέλευση της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» αποτελούν οι αντιπρόσωποι των αθλητικών σωματείων που υπάγονται σε αυτήν.
2. Στις Γενικές συνελεύσεις της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ» συμμετέχουν με δικαίωμα ψήφου μόνο τα σωματεία που την απαρτίζουν, σύμφωνα με το Καταστατικό και πληρούν τις λοιπές προϋποθέσεις που θέτει ο εκάστοτε Εσωτερικός Κανονισμός.
3. Κάθε μέλος-σωματείο εκπροσωπείται στην Γενική Συνέλευση από ένα μόνο αντιπρόσωπο, τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου αυτού, που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και διαθέτει μία ψήφο. Με την ίδια απόφαση ορίζεται και ο αναπληρωτής αντιπρόσωπος (ομοίως τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου), ο οποίος μπορεί να μετέχει στην συνέλευση, αλλά δικαίωμα λόγου έχει μόνο ο ένας.
4. Κάθε αντιπρόσωπος μπορεί να εκπροσωπεί ένα μόνο σωματείο – μέλος. Επιτρέπεται ο ορισμός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ως αντιπροσώπου.
5. Δικαίωμα ψήφου στην Γενική Συνέλευση έχουν όσα μέλη (πλήν των ιδρυτικών) έχουν συμπληρώσει ένα (1) έτος από την ημερομηνία της εγγραφής τους στα μητρώα του Σωματείου και έχουν εκπληρώσει όλες τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Σωματείο.
6. Οι αντιπρόσωποι δεν επιτρέπεται να είναι αθλητές εν ενεργεία επιφυλασσομένων των διατάξεων του νόμου, υπάλληλοι του σωματείου για όσο χρόνο διαρκεί η σύμβαση εργασίας του και για ένα έτος από την λήξη αυτής, καθώς και οι συμβαλλόμενοι με το σωματείο για εκτέλεση έργου με αμοιβή για όσο χρόνο διαρκεί η εκτέλεση του έργου και για δύο (2) έτη μετά την παράδοση αυτού.
4. Δικαίωμα ψήφου στις Γενικές Συνελεύσεις έχουν μόνο οι αντιπρόσωποι των σωματείων, μελών της Ομοσπονδίας εφόσον αυτά είναι, πριν από την ψηφοφορία ταμειακώς εντάξει προς τις υποχρεώσεις τους, φέρουν την ειδική αθλητική αναγνώριση του αρ. 8 Ν. 2725/99 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει), έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148) και τουλάχιστον κατά τα δύο (2) από τα τρία (3) προηγούμενα της γενικής συνέλευσης έτη συμπεριλαμβανομένου του έτους διεξαγωγής της, συμμετείχαν σε επίσημες αθλητικές διοργανώσεις, με οκτώ (8) τουλάχιστον αθλητές ανά έτος και σε περίπτωση ομαδικού, με όσους κατ’ ελάχιστον αθλητές απαιτούνται από τον κανονισμό του οικείου αθλήματος για την κανονική συμμετοχή σε επίσημους αγώνες.
5. Η συμμετοχή σε αθλητικές διοργανώσεις αποδεικνύεται αποκλειστικά και μόνο από επίσημα φύλλα αγώνων που διοργανώνονται από την ομοσπονδία ή διεθνών αγώνων που διοργανώνονται από αθλητικά σωματεία και διεξάγονται με την έγκριση της ομοσπονδίας. Δεν πληροί την προϋπόθεση του πρώτου εδαφίου, σωματείο που εντός των δύο (2) προηγούμενων ημερολογιακών ετών δεν ολοκλήρωσε τη συμμετοχή του σε επίσημη αθλητική διοργάνωση, επειδή αποχώρησε από αυτήν ή αποβλήθηκε με τελεσίδικη απόφαση του αρμόδιου δικαιοδοτικού οργάνου. Αθλητικό σωματείο που είναι μέλος της Ομοσπονδίας και αποβλήθηκε, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, θεωρείται ότι πληροί την, κατά τους όρους της παρούσας, προϋπόθεση συμμετοχής σε αθλητικές διοργανώσεις, αν προσέφυγε, σύμφωνα με τα άρθρα 88 ή 101 Α.Κ., κατά της περί αποβολής του απόφασης και το σχετικό ένδικο βοήθημα έχει γίνει τελεσιδίκως δεκτό, έως και την οριστική σύνταξη του καταλόγου των σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση.
7. 9. Η Γενική Συνέλευση αποφασίζει ιδίως:
Ι. Για εκλογή, παύση ή ανάκληση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της εξελεγκτικής επιτροπής.
ΙΙ. Για τροποποιήσεις του Καταστατικού και του Εσωτερικού Κανονισμού σύμφωνα με όσα αναφέρονται αλλού.
ΙΙΙ. Για ψήφιση της εκθέσεως της Εξελεγκτικής Επιτροπής για την οικονομική διαχείριση.
IV. Για χορήγηση πιστώσεων , όπου κι αν επιτρέπεται.
V. Για λήψη αποφάσεων για κάθε θέμα που παραπέμπεται από το Διοικητικό Συμβούλιο στη Γενική Συνέλευση.
VI. Για την έγκριση των πεπραγμένων της απερχόμενης Διοικήσεως και απαλλαγή του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
VΙI. Για την έγκριση του απολογισμού δραστηριοτήτων της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ

Άρθρο 11 

Σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων.
1. Η Γενική Συνέλευση των μελών της Ομοσπονδίας αποτελεί το ανώτατο όργανο αυτής και συγκαλείται:
Τακτικά : Μέσα στο πρώτο τρίμηνο κάθε νέου έτους, για την έγκριση των πεπραγμένων της προηγούμενης χρονιάς και τον προϋπολογισμό της τρέχουσας χρονιάς και για δεύτερη φορά το μήνα Οκτώβριο για την έγκριση του προϋπολογισμού της νέας χρονιάς και για κάθε άλλο θέμα που πιθανόν να έχει προκύψει και υπάγεται στην αρμοδιότητά της.
Έκτακτα : Για συζήτηση και λήψη αποφάσεων πάνω σε ορισμένα και συγκεκριμένα θέματα:
Ι. Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου
Π. Υποχρεωτικά από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από έγγραφη αίτηση τουλάχιστον του ενός τετάρτου του όλου αριθμού των μελών της που έχουν
δικαίωμα ψήφου.
2. Ιδίως συγκαλούνται έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις για έγκριση εκτάκτων πιστώσεων ή για συμπληρωματική εκλογή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή για εγγραφή νέων τακτικών μελών.
3. Αν δεν εισακουστεί η αίτηση του ενός τετάρτου (1/4) των μελών της Ομοσπονδίας που έχουν δικαίωμα ψήφου για Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μετά την πάροδο δέκα (10) ημερών από την υποβολή της αιτήσεως μπορούν οι αιτούντες με αίτησή τους απευθυνόμενη προς το Πρωτοδικείο Αθηνών να ζητήσουν να τους εξουσιοδοτήσει νόμιμα για την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
4. Η πρόσκληση για τη Γενική Συνέλευση δημοσιεύεται σαράντα πέντε (45) πλήρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή της με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Σαράντα (40) τουλάχιστον πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα σύγκλησης της γενικής συνέλευσης, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας καταρτίζει και υποβάλλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατάλογο με τα σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στην επικείμενη Γενική Συνέλευση. Ο κατάλογος αυτός επικυρώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με βάση το τηρούμενο στην υπηρεσία αυτή ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148). Το αργότερο δεκαπέντε (15) πλήρεις ημέρες πριν από τη Γενική Συνέλευση, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απαντά εγγράφως περί της επικυρώσεως ή μη του καταλόγου, άλλως θεωρείται ότι ο κατάλογος έχει επικυρωθεί. Σε περίπτωση που ο κατάλογος δεν συμφωνεί με το ανωτέρω μητρώο αναμορφώνεται.
Η αποστολή κάθε εγγράφου που αφορά στο μέλος, γίνεται στη διεύθυνσή του ή σε όποια άλλη διεύθυνση το μέλος έχει έγγραφα δηλώσει στη γραμματεία της ομοσπονδίας ότι επιθυμεί να στέλνεται η αλληλογραφία του ή στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, εφόσον το έχει εγγράφως δηλώσει.
5. Οι προσκλήσεις για τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης πρέπει να αναγράφουν με ακρίβεια και με ποινή ακυρότητας:
Ι. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Π. Την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο διεξαγωγής της όπως και την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο διεξαγωγής της επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης στην περίπτωση που στην αρχικά ορισθείσα δεν θα επιτευχθεί απαρτία σύμφωνα με τα όσα στην παράγραφο 1 του άρθρου 12 του παρόντος ορίζονται, και
ΙII. την ένδειξη «ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ» ή «ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ ΜΟΝΟΝ» ανάλογα με τον χρόνο εγγραφής του μέλους προς το οποίο στέλνεται η πρόσκληση.
6. Η Γενική Συνέλευση εκλέγει τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της. Η Εφορευτική Επιτροπή είναι τριμελής και εκλέγεται με φανερή ψηφοφορία. Ο Πρόεδρος της Συνέλευσης αφαιρεί και δίνει το λόγο στα μέλη της Συνέλευσης, και γενικά, διευθύνει και κατευθύνει τις εργασίες της.
7. Ο έλεγχος της πληρεξουσιότητας και της νομιμοποιήσεως των αντιπροσώπων των σωματείων - μελών και του δικαιώματος ψήφου, γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
8. Πέντε (5) ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση αναρτάται στην Γραμματεία της Ομοσπονδίας κατάσταση των σωματείων - μελών και των αντιπροσώπων τους , που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις και έχουν δικαίωμα ψήφου και συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση.
Η Γενική Συνέλευση δύναται να διενεργείται και μέσω ψηφιακών πλατφορμών, κατά τους ειδικότερους ορισμούς του αρ. 45 Ν. 4778/2021

Αρθρο 12

Απαρτία Γενικών Συνελεύσεων - Λήψη αποφάσεων.
1. Η γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία, όταν παρίσταται το μισό (1/2) συν ένας τουλάχιστον των αντιπροσώπων των μελών - σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου.
2. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία κατά την πρώτη Γενική Συνέλευση η συνεδρίαση επαναλαμβάνεται κατά την οριζόμενη στην πρόσκληση ημερομηνία, που οπωσδήποτε δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από δεκαπέντε (15) ημέρες από την πρώτη. Η επαναληπτική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία, οσαδήποτε μέλη κι αν παρίστανται.
3. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία, και με φανερή ή μυστική ψηφοφορία. Για την διενέργεια φανερής ή μυστικής ψηφοφορίας αποφασίζει η Γενική Συνέλευση. Απαγορεύεται η δια βοής λήψη αποφάσεων.
4. Για προσωπικά θέματα η Γενική Συνέλευση μπορεί να παίρνει αποφάσεις με μυστική ψηφοφορία.
5. Σε περίπτωση λήψεως αποφάσεων για τροποποίηση του Καταστατικού για την Ομοσπονδίας όπως και αλλού αναφέρεται, η Γενική Συνέλευση αποφασίζει με πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων και δικαιουμένων ψήφου αντιπροσώπων και με απαρτία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των εχόντων δικαίωμα ψήφου μελών.
6. Απόφαση για θέμα, που δεν αναγράφεται στην σχετική πρόσκληση, είναι άκυρη, έστω κι αν αυτή ληφθεί δια πλειοψηφίας των παρισταμένων αντιπροσώπων μελών - σωματείων.
7. Εάν, λόγω του προχωρημένου της ώρας, γίνεται δύσκολη η λήψη αποφάσεως για κάποιο θέμα, η Γενική Συνέλευση αποφασίζει με πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρισταμένων αντιπροσώπων τη συνέχιση της συνεδριάσεως αυτής για την επόμενη μέρα στον ίδιο τόπο και σε ρητά οριζόμενη ώρα, εκτός της περιπτώσεως που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή η συνέχιση της συνεδρίασης κατά τον παραπάνω τόπο και χρόνο.

Άρθρο 13

Διοικητικό Συμβούλιο
1. Η Ομοσπονδία διοικείται από Συμβούλιο που αποτελείται από έντεκα (11) τακτικά και τρία (3) αναπληρωματικά μέλη με θητεία τεσσάρων (4) ετών, εκλέγεται δε από τα τακτικά με δικαίωμα ψήφου μέλη της με μυστική ψηφοφορία εντός του τελευταίου τετραμήνου του έτους διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων. Σε περίπτωση μεταβολής του αριθμού των σωματείων-μελών της ομοσπονδίας , ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. αναπροσαρμόζεται κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 22 του αθλητικού νόμου. Στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου και ένας (1) εκπρόσωπος των εν ενεργεία αθλητών/αθλητριών, ακόμη και αν η αθλητική ομοσπονδία καλλιεργεί περισσότερα του ενός αθλήματα ή κλάδους άθλησης. Ο εκπρόσωπος και ο αναπληρωτής του ορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου των αθλητών/αθλητριών του αντίστοιχου αθλήματος και αν δεν έχει συσταθεί σύλλογος αθλητών/αθλητριών, εωσότου αυτός συσταθεί, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομοσπονδίας. Ο αριθμός των αιρετών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που ορίζεται στο καταστατικό της ομοσπονδίας, προσαυξάνεται κατά ένα (1) μέλος. Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας όποιος έχει συμπληρώσει τρεις (3) συνολικά πλήρεις ή μερικές θητείες στο αξίωμα αυτό. Δεν επιτρέπεται να εκλεγεί αντιπρόεδρος, γραμματέας ή ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας όποιος έχει εκλεγεί σε οποιοδήποτε από τα αξιώματα αυτά δύο (2) συνεχόμενες φορές για πλήρη ή μερική θητεία. Πρόσωπο που έχει υπηρετήσει επί δύο (2) συνεχόμενες θητείες σε οποιοδήποτε από τα αξιώματα του προηγούμενου εδαφίου, δύναται να επανεκλεγεί σε τέτοια θέση εφόσον μεσολαβήσει χρονική περίοδος δύο (2) ετών. Μετά τη συμπλήρωση του εβδομηκοστού (70ού) έτους της ηλικίας του ουδείς δύναται να εκλεγεί σε οποιαδήποτε θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, δύναται, όμως, να αναλάβει άλλες αρμοδιότητες σε μη αιρετές θέσεις στις οποίες τοποθετείται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της. Οι ρυθμίσεις της παρούσας ισχύουν και για τις αθλητικές ομοσπονδίες ατόμων με αναπηρία. Υποψηφιότητα που υποβάλλεται κατά παράβαση της παρούσας είναι αυτοδικαίως άκυρη.
2. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου που έχει εκλεγεί από Έκτακτη Γενική Συνέλευση παρατείνεται αυτοδικαίως μέχρι το χρόνο σύγκλησης της πρώτης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης από τη συμπλήρωση της τετραετούς θητείας του.
3. Οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου υποβάλλονται στη Γραμματεία της Ομοσπονδίας επτά (7) τουλάχιστον μέρες πριν από τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης.
4. Οι αρχαιρεσίες για τα όργανα της Ομοσπονδίας διεξάγονται από τριμελή εφορευτική επιτροπή. Της εφορευτικής επιτροπής προεδρεύει Δικαστικός αντιπρόσωπος, χωρίς τη συμμετοχή του οποίου δεν επιτρέπεται να διενεργηθούν αρχαιρεσίες. Δικαστικός Αντιπρόσωπος ορίζεται Δικηγόρος με δικαίωμα παράστασης στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο. Ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής και ο αναπληρωτής του ορίζονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο, στην περιφέρεια του οποίου εδρεύει η αθλητική Ομοσπονδία, κατόπιν αιτήσεως της τελευταίας. Τα υπόλοιπα δύο (2) μέλη της εφορευτικής επιτροπής και ισάριθμα αναπληρωματικά εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση. Η διενέργεια των αρχαιρεσιών δύναται να γίνεται και μέσω της ψηφιακής κάλπης «ΖΕΥΣ» κατά τους ειδικότερους ορισμούς του άρθρου 45 του Ν. 4778/2021.
5. Η ψηφοφορία γίνεται με βάση το διοριστήριο του κάθε αντιπροσώπου και την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να προκύπτει η ταυτότητά του. Κατά τη διενέργεια αρχαιρεσιών επιβάλλεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλεκτόρων-αντιπροσώπων απαγορευμένης της δια πληρεξουσίου συμμετοχής.
6. Σε περίπτωση ισοψηφίας δύο υποψήφιων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου διενεργείται κλήρωση.
7. Αν, για οποιοδήποτε λόγο δεν εκλεγεί Διοικητικό Συμβούλιο, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο παρόν, το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι την εκλογή νέου και όχι πέρα από δύο μήνες μετά την πάροδο των οποίων ισχύουν οι διατάξεις του Α.Κ.
8. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται είτε από αντιπροσώπους-μέλη των σωματείων που υπάγονται στην Ομοσπονδία είτε από φιλάθλους που ενδιαφέρονται για την πρόοδο και ανύψωση του αγωνίσματος του Γου Σου Κουνγκ Φου, που είναι, όμως τακτικά μέλη των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας και όχι περισσότερους του ενός από κάθε σωματείο. Ο αριθμός των τελευταίων δεν μπορεί να ξεπεράσει το ένα τρίτο (1/3) των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και κατά σειρά επιτυχίας (το επί πλέον κλάσμα δεν υπολογίζεται).
9. Αναπληρωματικοί θεωρούνται αυτοί, που ορίζει ο εκάστοτε ισχύων νόμος.
10. Αν ο αριθμός των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, λόγω θανάτου, παραιτήσεως, ή εκπτώσεως μειωθεί κάτω από τα δύο τρίτα (2/3) και δεν υπάρχουν νόμιμοι αναπληρωτές, πρέπει να συγκληθεί Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέας Διοικήσεως.
11. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που απουσιάζει αδικαιολόγητα για πέντε (5) συνεχείς συνεδριάσεις, χάνει μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τη θέση του, σε κάθε δε περίπτωση εφόσον απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου πέρα από τρεις (3) μήνες, χάνει τη θέση και αντικαθίσταται από το αναπληρωματικό μέλος που έχει σειρά επιτυχίας.
12. Αντίγραφο του καταλόγου των σωματείων - μελών της Ομοσπονδίας και των αντιπροσώπων τους μαζί με τα ψηφοδέλτια για το Διοικητικό Συμβούλιο και για την Εξελεγκτική Επιτροπή που περιλαμβάνουν τα ονόματα των υποψηφίων, κατ' αλφαβητική σειρά, παραδίδεται στην Εφορευτική Επιτροπή, η οποία διενεργεί την εκλογή και την διαλογή σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος Καταστατικού, των περί αθλητικών σωματείων Νόμων και του Αστικού Κώδικα.
13. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας διεξάγονται με ενιαία ψηφοδέλτια υποψηφίων προέδρων και συμβούλων. Τα ψηφοδέλτια διαιρούνται σε δύο επιμέρους τμήματα. Στο πρώτο τμήμα, το οποίο τίθεται στο επάνω μέρος του ψηφοδελτίου, αναγράφονται, με αλφαβητική σειρά, τα ονοματεπώνυμα των υποψηφίων προέδρων. Στο δεύτερο τμήμα, αναγράφονται, επίσης με αλφαβητική σειρά, τα ονοματεπώνυμα των υποψήφιων συμβούλων. Ο εκλογέας ψηφίζει τον υποψήφιο πρόεδρο και τους υποψήφιους σύμβουλους της προτίμησής του με σταυρό που σημειώνει παραπλεύρως του ονοματεπωνύμου τους. Ο εκλογέας σταυροδοτεί με έναν (1) σταυρό τον υποψήφιο πρόεδρο της προτίμησής του και δικαιούται να σταυροδοτήσει υποψήφιους σύμβουλους μέχρι τα δύο τρίτα (2/3) του συνόλου των προς εκλογή θέσεων, συνυπολογιζόμενης και αυτής του προέδρου. Αν κατά τον υπολογισμό των σταυρών προτίμησης προκύπτει δεκαδικός αριθμός, αυτός σε κάθε περίπτωση στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα. Η εκλογή γίνεται κατά τη σειρά των σταυρών προτίμησης που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι. Υποψήφιος πρόεδρος που κατά την πρώτη ψηφοφορία λαμβάνει ποσοστό ψήφων τουλάχιστον είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των εγκύρων ψηφοδελτίων, εκλέγεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, καταλαμβάνοντας τη θέση του υποψήφιου συμβούλου που εκλέγεται έχοντας λάβει τους λιγότερους σταυρούς προτίμησης. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ δύο ή περισσότερων υποψήφιων προέδρων, ο πρόεδρος εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία, από το σύνολο των εκλεγέντων συμβούλων κατά την πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου, που συγκαλείται με σκοπό τη συγκρότησή του σε σώμα. Σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ υποψήφιων συμβούλων, εφόσον πρόκειται για ισοψηφήσαντες που έχουν λάβει τους λιγότερους σταυρούς προτίμησης, η τελική κατάταξη γίνεται με κλήρωση ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής. Ο αριθμός των υποψηφίων από κάθε φύλο πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με το ένα τρίτο (1/3) του αριθμού των προς εκλογή θέσεων, συνυπολογιζόμενης και αυτής του προέδρου. Αν κατά τον υπολογισμό που γίνεται με βάση το προαναφερθέν κλάσμα προκύπτει δεκαδικός αριθμός, αυτός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα.
Ο αντιπρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου εκλέγονται, με απόλυτη πλειοψηφία, από το σύνολο των εκλεγέντων συμβούλων κατά την πρώτη συνεδρίασή του που συγκαλείται με σκοπό τη συγκρότησή του σε σώμα. Αν η θέση του προέδρου κενωθεί λόγω θανάτου, παραίτησης, έκπτωσης από το αξίωμα ή εξαιτίας οποιουδήποτε άλλου λόγου, ο νέος πρόεδρος εκλέγεται με τη διαδικασία του πρώτου εδαφίου της παρούσας, αφού προηγουμένως η κενή θέση καλυφθεί από τον πρώτο μη εκλεγέντα, κατά σειρά σταυρών προτίμησης, σύμβουλο. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο το διοικητικό συμβούλιο αθλητικού σωματείου δεν εξαντλήσει τη θητεία για την οποία εκλέχθηκε, το νέο διοικητικό συμβούλιο εκλέγεται για χρονικό διάστημα ίσο με το υπόλοιπο της θητείας του προηγούμενου.
14. Επιτυχόντες θεωρούνται όσοι πήραν κατά σειρά τις περισσότερες ψήφους. Από τους εκλεγμένους, οι μεν έντεκα (11) πρώτοι, κατά σειρά επιτυχίας εκλέγονται τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι δε τρεις (3) επόμενοι κατά σειρά επιτυχίας αποτελούν τα αναπληρωματικά μέλη.
15. Τα αποτελέσματα της εκλογής, υπογεγραμμένα από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, παραδίδονται υπό τύπον πρακτικών στον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και καταχωρούνται στο βιβλίο των Γενικών Συνελεύσεων της Ομοσπονδίας.
16. Όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς την ομοσπονδία και για τους σκοπούς αυτής , των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών των διαφόρων επιτροπών είναι άμισθες. Μόνο τα έξοδα μετακίνησης για υπηρεσία της ομοσπονδίας και οι επιτρεπόμενες αποζημιώσεις, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και τις ισχύουσες διατάξεις νόμων και υπουργικών αποφάσεων , καταβάλλονται, κατά τις περιπτώσεις τις οποίες αποφασίζεται τούτο, αιτιολογημένα από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.
Μέλη της Διοικήσεως της Ομοσπονδίας δεν μπορούν να παρέχουν εργασία εξαρτημένη με αμοιβή ή να συνάπτουν με την Ομοσπονδία συμβάσεις που συνεπάγονται την λήψη αμοιβής για προσφορά πάσης φύσεως άλλων υπηρεσιών ή που αποβλέπουν στην επίτευξη κέρδους, προμήθειας ή οποιασδήποτε άλλης παροχής.
17. Με την επιφύλαξη των περί εντολής διατάξεων του Αστικού Κώδικα, τα μέλη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας δεν δικαιούνται αμοιβής για μετακινήσεις τους κατ' εντολή του Διοικητικού Συμβουλίου στο εσωτερικό ή το εξωτερικό για την διεκπεραίωση των αποστολών και των υποθέσεων της Ομοσπονδίας παρά μόνο τα έξοδα κίνησης και διαμονής.

Άρθρο 14

Συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την εκλογή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνέρχεται για να συγκροτηθεί σε σώμα υπό την Προεδρία του νεοεκλεγέντος Προέδρου, (με την επιφύλαξη των άρθρων 24 παρ. 2 και 5 παρ. 5 και 6 του Ν. 2725/199 ως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν) και αναδεικνύει από τα μέλη του τους δύο Αντιπροέδρους (Α και Β), το Γενικό Γραμματέα, τον Ειδικό Γραμματέα και τον Ταμία.

Αρθρο 15

Καθήκοντα του Διοικητικού Συμβουλίου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο επιμελείται και αποφασίζει για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους σκοπούς και την εν γένει δραστηριότητα της Ομοσπονδίας με εξαίρεση τα υπαγόμενα στην αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης.
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ενδεικτικά μεταξύ άλλων τις ακόλουθες αρμοδιότητες και καθήκοντα:
Ι. Έχει την ευθύνη για την πιστή εφαρμογή των διατάξεων των νόμων, του
παρόντος καταστατικού και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων.
II. Έχει την ευθύνη για την χάραξη και υλοποίηση της πολιτικής για την ανάπτυξη και την πρόοδο του Σωματείου και για την όσο το δυνατό
επιτυχή υλοποίηση των σκοπών που έχει θέσει το παρόν.
ΙΠ. Συγκαλεί την Γενική Συνέλευση όποτε κρίνει σκόπιμο και αναγκαίο.
IV. Αποφασίζει για την σύσταση και λειτουργία επιτροπών ή ομάδων εργασίας για την παρακολούθηση, εκτέλεση ή μελέτη εξειδικευμένων εργασιών ή θεμάτων γενικού ή ειδικού ενδιαφέροντος.
V. Εισηγείται στην Γενική Συνέλευση γενικούς και ειδικούς κανονισμούς που είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της ομοσπονδίας .
VI . Έχει την ευθύνη σύνταξης του προϋπολογισμού και απολογισμού των εσόδων και εξόδων κάθε οικονομικής χρήσης.
VII. Εισηγείται στη Γενική Συνέλευση την τροποποίηση του ισχύοντος καταστατικού.
VIΠ. . Είναι υπεύθυνο για ό,τι οι νόμοι, το παρόν καταστατικό και η Γενική Συνέλευση του έχουν αναθέσει.
2. Συνεδριάζει τακτικά τουλάχιστον κάθε μήνα, έκτακτα δε, συγκαλούμενο από τον Πρόεδρο, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο ή εφόσον ζητήσουν εγγράφως τη σύγκληση του Συμβουλίου πέντε (5) τουλάχιστον σύμβουλοι της Ομοσπονδίας.
3. Το Διοικητικό Συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίστανται τουλάχιστον μισά μέλη πλέον ενός δηλαδή έξι (6).
4: Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου παίρνονται με απλή πλειοψηφία και καταχωρούνται στο βιβλίο πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου.
5. Σε περίπτωση ισοψηφίας πάνω σε κάποιο θέμα, επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία φανερή ή μυστική, και σε περίπτωση δεύτερης ισοψηφίας αν μεν η ψηφοφορία είναι φανερή υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου, αν δε είναι μυστική επαναλαμβάνεται αυτή μέχρι να ληφθεί απόφαση.
6. Η ψηφοφορία είναι ονομαστική μυστική μόνο για προσωπικά θέματα ή εφόσον ζητηθεί αυτό από πέντε (5) τουλάχιστον μέλη.
Η Ομοσπονδία τηρεί υποχρεωτικά τα εξής βιβλία:
Μητρώο Μελών.
Μητρώο αθλητών
Μητρώο προπονητών.
Πρωτοκόλλου εισερχομένων και εξερχομένων εγγράφων.
Πρακτικών συνεδριάσεων Διοικητικού Συμβουλίου.
Πρακτικών συνεδριάσεων Γενικών Συνελεύσεων.
Περιουσιακών στοιχείων.
Βιβλία Γ κατηγορίας
Κάθε άλλο βιβλίο που ο νόμος ήθελε προβλέψει ως υποχρεωτικό ή το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίσει ως αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία του Σωματείου.
Όσα από τα βιβλία της παραγράφου 1 του παρόντος, ο νόμος προβλέπει ως υποχρεωτικά, θεωρούνται από τον Νομάρχη ή άλλο εξουσιοδοτημένο όργανό του ή την αρμόδια Δ.Ο.Υ. αν πρόκειται για βιβλία που προβλέπονται από τον ισχύοντα κάθε φορά Κ.Β.Σ..
Με κοινή απόφαση του αρμοδίου για τον αθλητισμό Υπουργού και του Υπουργού Οικονομικών επιτρέπεται να ορίζονται και άλλα βιβλία, εκτός από τα προβλεπόμενα στον παρόντα νόμο, καθώς και ο τρόπος τήρησής τους.

Άρθρο 16

Εξελεγκτική Επιτροπή.
1. Η εξελεγκτική επιτροπή αποτελείται από τρία (3) τακτικά μέλη και ένα (- 1 -) αναπληρωματικό και έχει την ευθύνη του ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης του Σωματείου που ασκείται από το Διοικητικό του Συμβούλιο.
2. Η θητεία της εξελεγκτικής επιτροπής είναι ίδιας διάρκειας με αυτής του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη της εκλέγονται ταυτόχρονα με αυτά του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά η θητεία της δεν διακόπτεται στην περίπτωση εφαρμογής των διατάξεων της παραγράφου 10 του άρθρου 13 του παρόντος.
3.Ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, ο ταμίας καθώς και οποιοδήποτε άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, έχουν την υποχρέωση να θέτουν στην διάθεση των μελών της εξελεγκτικής επιτροπής κάθε στοιχείο που είναι απαραίτητο για την διενέργεια του ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου.
4.Η εξελεγκτική επιτροπή υποχρεούται να υποβάλει στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου την έκθεση ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης, δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν την ημέρα διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης.
5.Η πιο πάνω έκθεση με μέριμνα του Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου, πρέπει να ενσωματώνεται στην λογοδοσία των οικονομικών πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Γενική Συνέλευση.
6. Η εξελεγκτική επιτροπή λειτουργεί σύμφωνα με τους γενικούς κανόνες λειτουργίας των συλλογικών οργάνων. Αν μετά από δύο συνεδριάσεις της, δεν επιτευχθεί απαρτία, ο έλεγχος θεωρείται ότι διενεργείται νόμιμα απ' όσα μέλη είναι παρόντα.
7. Σε περίπτωση που κανένα μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής δεν παρουσιασθεί για να διενεργήσει τον έλεγχο παρά τις έγγραφες και επί αποδείξει
αποσταλείσες προσκλήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, τότε στην Γενική
Συνέλευση εκλέγεται σύμφωνα με την διαδικασία του άρθρου 13 παρ. 13 του παρόντος, νέα εξελεγκτική επιτροπή η οποία και διεξάγει τον έλεγχο μέσα σε ένα τρίμηνο
από την ημερομηνία εκλογής της. Η έκθεση του ελέγχου αυτού τίθεται προς
έγκριση στην αμέσως επόμενη τακτική ή έκτακτη Γενική Συνέλευση.

Άρθρο 17 

Καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ι. Ο Πρόεδρος προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας δίνοντας και αφαιρώντας το λόγο σε οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Π. Υπογράφει και επικυρώνει τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου.
ΙΙΙ. Επιμελείται και αυτός προσωπικά για την εκτέλεση των αποφάσεων που παίρνονται και για την εφαρμογή των διατάξεων του Καταστατικού.
IV. Υπογράφει μαζί με τον Ταμία την είσπραξη μετρητών ή οποιασδήποτε άλλης αξίας.
V. Υπογράφει μαζί με τον Ταμία κάθε ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό της Ομοσπονδίας ή από οποιαδήποτε Αρχή ή Οργανισμό.
VI. Υπογράφει μαζί με τον ταμία κάθε χορηγία ή ανάληψη ή διάθεση πάσης φύσεως υλικού.
VII. Μονογράφει όλα τα βιβλία και τα υπόλοιπα στοιχεία της Ομοσπονδίας.
VIII.Εποπτεύει με κάθε μέσο όλες τις εργασίες της Ομοσπονδίας έχοντας το δικαίωμα να ελέγχει κάθε λειτουργία της Ομοσπονδίας των Υπηρεσιών και Επιτροπών της.
IΧ. Υπογράφει μαζί με τον Γενικό Γραμματέα τον απολογισμό των πεπραγμένων της Διοίκησης και τον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας , καθώς και κάθε έγγραφο που απευθύνεται είτε σε υπερκείμενη Αρχή είτε σε οποιoδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Άρθρο 18 

Καθήκοντα Αντιπροέδρων.
Οι αντιπρόεδροι (Α και Β) κατά τη σειρά της εκλογής τους αναπληρώνουν τον πρόεδρο, όταν κωλύεται ή απουσιάζει σε όλα του τα καθήκοντα.

Άρθρο 19

Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.
1. Ο Γενικός Γραμματέας υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο τα έγγραφα της Ομοσπονδίας και τον βοηθάει στην εκτέλεση της υπηρεσίας του.
2. Ο Γενικός Γραμματέας διεξάγει την αλληλογραφία της Ομοσπονδίας και τηρεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Γενικού Γραμματέα, ο Ειδικός Γραμματέας ή και στην ανάγκη οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, τηρεί περιληπτικές σημειώσεις των πρακτικών της συνεδρίασης (θέμα, εισήγηση, συζήτηση, απόφαση και τυχόν σοβαρή διαφωνία όταν ζητηθεί).
3. Τα πρακτικά καθαρογράφονται κανονικά αναπτυγμένα και υπογράφονται από τους παρόντες σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σε εύλογο χρόνο. Αυτούσιο το περιεχόμενο του καθαρογραμμένου πρακτικού καταχωρείται σε ειδικό βιβλίο πρακτικών, που σε κάθε πράξη υπογράφουν οι παρόντες στη συνεδρίαση.
4. Οι σχετικές με την τήρηση πρακτικών του Διοικητικού Συμβουλίου διατάξεις εφαρμόζονται αναλόγως για την σύνταξη πρακτικών και έκδοση αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και των διαφόρων Οργάνων της Ομοσπονδίας.
5. Έχει τον έλεγχο και την εποπτεία του υπαλληλικού προσωπικού της Ομοσπονδίας.
6. Διαβάζει στο Συμβούλιο τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδριάσεως, διαβάζει τα έγγραφα που εισέρχονται στην Ομοσπονδία, τα οποία και καταχωρεί στο βιβλίο πρωτοκόλλου εισερχομένων εγγράφων.
7. Εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο τα θέματα της ημερησίας διατάξεως.
8. Έχει στην κατοχή του τα βιβλία, τα έγγραφα, την σφραγίδα της Ομοσπονδίας.
9.Υπογράφει μαζί με τον Πρόεδρο τα διπλώματα, τις προκηρύξεις και τα λοιπά έγγραφα της Ομοσπονδίας.
10.Στέλνει στον Ταμία αντίγραφο αποσπάσματος των πρακτικών συνεδριάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου, με το οποίο εγκρίνονται, διάφορες δαπάνες και έξοδα.
11.Το Γενικό Γραμματέα βοηθάει στα καθήκοντά του ο Ειδικός Γραμματέας, ο οποίος τον αναπληρώνει σε όλες τις αρμοδιότητες του, όταν κωλύεται ή απουσιάζει.

Άρθρο 20

 Ειδικός Γραμματέας.
1. Ο Ειδικός Γραμματέας εκλέγεται κατά την κατάρτιση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου με ψηφοφορία των μελών του. Σε περίπτωση ισοψηφίας η εκλογή επαναλαμβάνεται και σε περίπτωση και νέας ισοψηφίας ο Ειδικός Γραμματέας εκλέγεται με κλήρο μεταξύ αυτών που ισοψήφησαν.
2. Ο Ειδικός Γραμματέας βοηθάει τον Γενικό Γραμματέα και τον αναπληρώνει σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο άρθρο 19, ενώ μπορεί να αναπληρώσει και τον Ταμία σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Άρθρο 21

Ταμίας
1 Ο Ταμίας φροντίζει και εισπράττει με απόδειξη κάθε έσοδο και εισφορά, δικαίωμα εγγραφής, κληροδότημα, χορηγία, δωρεά και γενικά κάθε απαίτηση της Ομοσπονδίας.
2. Ο Ταμίας κάνει όλες τις πληρωμές με εντάλματα, που έχουν εκδοθεί, όπως απαιτείται και μόνο, εφόσον η σχετική δαπάνη ή το έξοδο έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο πρακτικών μετά από λήψη σχετικής αποφάσεως από το Διοικητικό Συμβούλιο.
3. Ο Ταμίας κρατάει βιβλίο ταμείου, στο οποίο καταχωρεί όλες τις δοσοληψίες του και αποδίδει λογαριασμό στο Διοικητικό Συμβούλιο, όντας υπεύθυνος για την διαχείριση που του έχει ανατεθεί. Αναλήψεις χρημάτων από την Τράπεζα γίνονται με υπογραφή του Προέδρου και του Ταμία.
4. Καταθέτει στο όνομα της Ομοσπονδίας σε τράπεζα κάθε χρηματικό ποσόν, πλην ενός ποσού για το οποίο αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και κάθε αξία και αναλαμβάνει καταθέσεις μόνο μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
5. Οι πληρωμές γίνονται με ένταλμα υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και τον Ταμία.
6. Τον Ταμία που είναι προσωπικά υπεύθυνος για την διαχείριση της περιουσίας της Ομοσπονδίας όταν απουσιάζει, ή κωλύεται, τον αναπληρώνει προσωρινά στα καθήκοντά του ο Ειδικός Γραμματέας.
7. Επίσης ο Ταμίας συντάσσει και υποβάλλει κατά την λήξη κάθε οικονομικού έτους, για έγκριση στο Διοικητικό Συμβούλιο απολογισμό και προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας, βοηθούμενος σε αυτό από τον Γενικό Γραμματέα.

Άρθρο 22

Εκπροσώπηση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ.
1. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσωπεί την Ομοσπονδία σε όλες τις σχέσεις της με κάθε τρίτο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, σε κάθε Δικαστική, Διοικητική ή οποιαδήποτε άλλη Αρχή, σε οποιαδήποτε δικαστήριο της χώρας οποιουδήποτε βαθμού, σε κάθε Οργανισμό και Νομικό πρόσωπο Δημοσίου ή Ιδιωτικού δικαίου.
2. Ο Πρόεδρος μπορεί, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που συνεδρίασε με την παρουσία των τριών τετάρτων (3/4) τουλάχιστον των Συμβούλων, να εκποιεί κινητά πράγματα της Ομοσπονδίας, εφόσον γι αυτό δεν κωλύεται από άλλες διατάξεις.
3. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μπορεί επίσης να κάνει συμβιβασμούς κάθε φύσεως δικαστικούς ή εξώδικους, παραιτήσεις κάθε φύσεως δικαστικές ή εξώδικες, να δέχεται διαιτησίες και να παραιτείται απ' αυτές, να διορίζει και να ανακαλεί Δικηγόρους και να διορίζει πληρεξούσιους με συγκεκριμένες εντολές.
4. Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της εκλογής του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της σύστασης του σε σώμα, το Σωματείο εκπροσωπείται δικαστικά, αν παραστεί ανάγκη από τον πρόεδρο του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου.

Άρθρο 23

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου.
1. Ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας πρέπει απαραίτητα να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης. 

Άρθρο 24

Τοπικές Επιτροπές,
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μετά από αρμόδια εισήγηση αποφασίζει την σύσταση και λειτουργία Τοπικών Επιτροπών σε οποιαδήποτε μέρος της χώρας.
2. Τα καθήκοντα, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των Τοπικών Επιτροπών, καθορίζονται επίσης με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ που μπορούν να ανακληθούν ή να τροποποιηθούν από αυτό οποτεδήποτε.
3. Ο αριθμός των μελών κάθε Τοπικής Επιτροπής δεν είναι δυνατόν να ξεπερνάει τους επτά (7) μαζί με τον Πρόεδρο.
4. Ο πρόεδρος κάθε τοπικής Επιτροπής, επιλέγεται κατά προτίμηση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας , από τους αντιπροσώπους που υποδεικνύουν τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Τοπικής Επιτροπής καθώς επίσης και για το ένα τρίτο (1/3) των μελών αυτής.
5. Σε ειδική συνεδρίαση των μελών της Τοπικής Επιτροπής εκλέγονται ο πρόεδρος , ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας αυτής.
6. Η Τοπική Επιτροπή τηρεί υποχρεωτικά :
Ι. Βιβλίο Πρακτικών
Π. Βιβλίο Πρωτοκόλλου αλληλογραφίας με την Ομσοπονδία .
ΠΙ. Βιβλίο Υλικού
Τα πιο πάνω βιβλία πρέπει, πριν από κάθε χρήση τους, να υπογράφονται από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας.
7.Κάθε απόφαση των Τοπικών Επιτροπών αποτελεί πρόταση - εισήγηση προς την Ομοσπονδία , η οποία μπορεί να την εγκρίνει, να την τροποποιήσει ή να την απορρίψει.
8.Κάθε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είναι υποχρεωτική για τις Τοπικές Επιτροπές.
9.Κάθε Τοπική Επιτροπή μπορεί να αλληλογραφεί με έντυπα, που πρέπει υποχρεωτικά να έχουν την ένδειξη « ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ», έδρα Αθήνα, ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (αναγραφή τόπου).
10.Οι Πρόεδροι των Τοπικών Επιτροπών, εφόσον δεν είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μπορούν να παρίστανται χωρίς δικαίωμα ψήφου στις συνεδριάσεις αυτού. 

Άρθρο 25

Τεχνική Επιτροπή.
1. Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου καταρτίζεται ή παύεται η Τεχνική Επιτροπή. Ο αριθμός των μελών της Τεχνικής Επιτροπής δεν πρέπει να είναι μικρότερος των τριών (3) και δεν πρέπει να υπερβαίνει τους εννέα (9)
2. Ως μέλη της Τεχνικής Επιτροπής προτείνονται και εκλέγονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πρόσωπα που προέρχονται από το άθλημα . που καλλιεργείται από την Ομοσπονδία. Τα πρόσωπα αυτά θα πρέπει να είναι:
I. Έμπειροι και διακεκριμένοι προπονητές Γου Σου Κουνγκ Φου διακρινόμενοι για το ήθος τους και από τους με ανώτερο ιεραρχικό βαθμό της Ομοσπονδίας.
11. Εγκεκριμένοι κριτές «Α» κατηγορίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας.
3. Η θητεία των μελών της Τεχνικής Επιτροπής είναι ίση με αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου, εφαρμοζόμενης αναλόγως της διατάξεως της δευτέρας παραγράφου το άρθρο 13 του παρόντος.
4. Ως μέλη της Τεχνικής Επιτροπής δεν μπορούν να υποδειχθούν προπονητές, που αμείβονται από την Ομοσπονδία, αθλητές εν ενεργεία, επιφυλασσομένων των διατάξεων του νόμου . Μπορούν όμως να παρίστανται χωρίς δικαίωμα ψήφου οι προπονητές των Εθνικών ομάδων.
5. Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας μπορούν να παρίστανται κατά τις συνεδριάσεις της Τεχνικής Επιτροπής χωρίς δικαίωμα ψήφου.
6. Σε συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής εκλέγεται Πρόεδρος και Γραμματέας αυτής.
7. Η Τεχνική Επιτροπή τηρεί βιβλίο πρακτικών που υπογράφεται σε κάθε συνεδρίαση από τα παριστάμενα μέλη της.
8. Στην αρμοδιότητα της Τεχνικής Επιτροπής υπάγονται:
Ι. Η σύνταξη προγραμμάτων και η μελέτη τρόπων και μεθόδων για την
διάδοση και βελτίωση του Γου Σου Κουνγκ Φου.
Π. Η κατάρτιση του ετήσιου προγράμματος αγώνων - εκδηλώσεων.
ΠΙ. Η ρύθμιση των τεχνικών λεπτομερειών των διαφόρων αγώνων, που διοργανώνονται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ.
ΙV. Η παρακολούθηση της εξέλιξης των αθλητών και αθλητριών.
V.Η επιλογή σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές των αθλητών και αθλητριών των προεθνικών και Εθνικών Ομάδων (ανδρών -γυναικών - εφήβων - κορασίδων) όλων των κατηγοριών.
VI .Η συγκρότηση των Εθνικών Ομάδων σε συνεργασία με τους Ομοσπονδιακούς Προπονητές της Εθνικής Ομάδας.
VΠ. Οτιδήποτε αφορά στον τεχνικό τομέα του Γου Σου Κουνγκ Φου

Άρθρο 26

Δικαστική Επιτροπή
1. Η Δικαστική Επιτροπή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ αποτελείται από τρία (3) τακτικά και δύο (2) αναπληρωματικά μέλη και η θητεία της διαρκεί όσο και η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου, συγκροτείται δε με τον ακόλουθο τρόπο.
2. Αμέσως μετά την συγκρότησή του σε Σώμα, το Διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας με επιστολή του καλεί όλα τα σωματεία - μέλη να υποδείξουν εγγράφως έναν εκπρόσωπό τους κατά προτίμηση νομικό, υποψήφιο για μέλος της Δικαστικής Επιτροπής. Ο Πρόεδρος της Δικαστικής Επιτροπής πρέπει να είναι νομικός.
3. Από τους υποδειχθέντες το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει τα παραπάνω τακτικά και αναπληρωματικά μέλη.
4. Αν σωματεία - μέλη της Ομσοπονδίας δεν υποδείξουν μέσα σε διάστημα είκοσι (20) ημερών τους πιο πάνω εκπροσώπους το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγει ελεύθερα τα απαιτούμενα μέλη για την συγκρότηση ή και συμπλήρωσή τους.
5. Αμέσως μετά την εκλογή τους τα τακτικά μέλη της Δικαστικής Επιτροπής μετά από πρόσκληση της Γραμματείας της Ομσοπονδίας, συνέρχονται για να συγκροτηθούν σε σώμα και να εκλέξουν μεταξύ τους τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, και το Γραμματέα της Δικαστικής Επιτροπής. Καθήκοντά τους είναι:
Ι. Η τήρηση πρακτικών για τις συνεδριάσεις της Δικαστικής Επιτροπής.
Π. Η διεξαγωγή αλληλογραφίας
ΙΠ. Η τήρηση αρχείου αποφάσεων που εκδίδονται από την Δικαστική Επιτροπή
IV. Η επιμέλεια για την άμεση ανακοίνωση των αποφάσεών της, που επιδίδονται στην γραμματεία της Ομοσπονδίας για τα περαιτέρω.
6. Η Δικαστική Επιτροπή συνεδριάζει έγκυρα μόνο όταν παρευρίσκονται στη συνεδρίασή της όλα τα μέλη της.
7. Όταν πρόκειται να ληφθεί απόφαση για σωματείο - μέλος της Ομοσπονδίας ή για φυσικό πρόσωπο, δεν μπορεί να συμμετέχει στην συνεδρίαση της Δικαστικής Επιτροπής μέλος της που είναι αντιπρόσωπος του συγκεκριμένου σωματείου ή συγγενής μέχρι τετάρτου βαθμού του συγκεκριμένου προσώπου. Στην περίπτωση αυτή, το μέλος αυτό της Δικαστικής Επιτροπής αντικαθίσταται από αναπληρωματικό.
8. Στην αρμοδιότητα της Δικαστικής Επιτροπής υπάγονται:
Ι. Η επιβολή πειθαρχικών ποινών
Π. Η επίλυση διαφόρων ζητημάτων που υποβάλλονται ακούσια στην διαιτητική κρίση της.
ΙΙΙ. Οποιοδήποτε ζήτημα ή ερώτημα για το οποίο τα όργανα της Ομοσπονδίας ζητούν εγγράφως μέσω του Διοικητικού Συμβουλίου την γνωμάτευσή της Δικαστικής Επιτροπής χωρίς στην περίπτωση αυτή, οι κρίσεις ή τα πορίσματά της, να είναι δεσμευτικά.
IV Η εκδίκαση εφέσεων φυσικών ή και νομικών προσώπων κατά αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των σωματείων - μελών της Ομοσπονδίας ή και των οργάνων ή και κάθε ίσων Επιτροπών τους.
V Η εκδίκαση εφέσεων κατά αποφάσεων των επιτροπών της Ομοσπονδίας (πλην βεβαίως της Δικαστικής Επιτροπής) που εκδίδονται επί ενστάσεων των ενδιαφερομένων.
VI Κατά αποφάσεως της Δικαστικής Επιτροπής που εκδίδεται ερήμην, του ενδιαφερομένου, επιτρέπεται η άσκηση ανακοπής, που απευθύνεται σε αυτήν μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την προς αυτόν κοινοποίησή της. Λόγοι ανακοπής είναι αποκλειστικά και μόνο η μη νόμιμη κλήτευση του ενδιαφερόμενου και η ανωτέρα βία. Σε περίπτωση αποδοχής της ανακοπής, εξαφανίζεται η ερήμην εκδοθείσα απόφαση και η Δικαστική Επιτροπή εκδικάζει την υπόθεση στην ουσία της. Δεύτερη ανακοπή αποκλείεται.
9. Οι αποφάσεις της Δικαστικής Επιτροπής υποβάλλονται στο Διοικητικό Συμβούλιο καθαρογραμμένες και θεωρημένες μέσα σε πέντε (5) μέρες από την ημερομηνία δημοσίευσής τους και είναι υποχρεωτικές για το Διοικητικό Συμβούλιο.
10. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να τις επικυρώσει με απόφασή του και, μέσα σε προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την εν λόγω επικύρωσή τους, να τις κοινοποιήσει στους ενδιαφερόμενους με συστημένη επιστολή.
11. Κατά των αποφάσεων αυτών του Διοικητικού Συμβουλίου, οι διάδικοι έχουν δικαίωμα να ασκήσουν προσφυγή μέσα στην νόμιμη προθεσμία στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών ή σε περίπτωση καταργήσεώς του στο εκάστοτε αρμόδιο κατά νόμο αθλητικό δικαιοδοτικό όργανο.

Άρθρο 27

Σύσταση διαφόρων Επιτροπών.
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ μπορεί, οποτεδήποτε, να συστήσει κάθε είδους Επιτροπές, Πρόεδρος των οποίων κατά προτίμηση να είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας.
2. Τα καθήκοντα, η θητεία των μελών τους, ο διορισμός και η παύση αυτών, το αντικείμενο κάθε Επιτροπής καθώς και ο χρόνος λειτουργίας τους, καθορίζονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Εσωτερικού Κανονισμού.
3. Κάθε απόφαση των επιτροπών αυτών εισάγεται ως πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για συζήτηση, μετά την οποία αποφασίζεται η έγκριση, τροποποίηση ή απόρριψη αυτής.

Άρθρο 28 

Τροποποιήσεις καταστατικών Σωματείων - Μελών.

Όλα τα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας υποχρεούνται, κατά την λήξη κάθε ημερολογιακού έτους να υποβάλλουν στην γραμματεία αυτής, κάθε μεταβολή, που τυχόν επήλθε στο Καταστατικό τους.

Άρθρο 29 

Συμμετοχή Σωματείων- Μελών σε αγώνες.

Γενικά τα σωματεία-μέλη πρέπει να γνωστοποιούν στην Ομοσπονδία την οργάνωση ή την συμμετοχή τους σε αγώνες στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό με συλλόγους ή Ομοσπονδίες στυλ του Γου Σου Κουνγκ Φου που μετέχει η Ομοσπονδία. Σε περίπτωση συμμετοχής σε αγώνες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό το σωματείο-μέλος πρέπει προηγουμένως να έχει γνωστοποιήσει την συμμετοχή του στην Ομοσπονδία. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σωματείου ή αθλητή του σε αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό , αν αυτοί δεν είναι εγκεκριμένοι από την ομοσπονδία ή τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες.

Άρθρο 30

Εσωτερικός Κανονισμός.

1. Ο εσωτερικός κανονισμός της Ομοσπονδίας συντασσόμενος με βάση τις διατάξεις του Καταστατικού αυτού και εγκρινόμενος από την Γενική Συνέλευση θα ρυθμίσει με λεπτομέρειες τις σχέσεις Ομοσπονδίας και Σωματείων, την επιβολή ποινών, τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των αθλητών, των συνεργατών της Ομοσπονδίας των διαιτητών-κριτών και προπονητών και των διαφόρων Επιτροπών, καθώς και κάθε συνεργασία της Ομοσπονδίας με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.
2. Ό,τι δεν ρυθμίζεται με τις διατάξεις του καταστατικού αυτού, μπορεί να ρυθμιστεί με τις διατάξεις του Κανονισμού που θα συνταχθεί.
Για οποιαδήποτε τροποποίηση του Εσωτερικού κανονισμού απαιτείται ρητά πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των παρόντων μελών της Γενικής Συνέλευσης. 

Άρθρο 31

Επίτιμα μέλη

1. Επίτιμα μέλη μπορεί να είναι φυσικά πρόσωπα, που προσέφεραν εξαιρετικές υπηρεσίες, προάγουσες τους σκοπούς της Ομοσπονδίας και το Γου Σου Κουνγκ Φου εν γένει και ανακηρύσσονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των παρόντων με δικαίωμα ψήφου μελών, μετά προηγούμενη πρόταση.
Ι Του Διοικητικού Συμβουλίου ή
Π Του ενός τρίτου (1/3) των με δικαίωμα ψήφου μελών της Ομοσπονδίας .
ΙΙΙ. Ο αριθμός των επίτιμων μελών δεν μπορεί να υπερβεί το ένα τρίτο (1/3) των τακτικών μελών.
IV. Τα επίτιμα μέλη δεν έχουν το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται ούτε υποχρεούνται σε εγγραφή και καταβολή συνδρομής.
2. Η ιδιότητα του Επίτιμου Προέδρου της Ομοσπονδίας παύει με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που λαμβάνεται με την πλειοψηφία της πρώτης παραγράφου του παρόντος άρθρου λόγω αμετάκλητης καταδίκης του για πλημμέλημα ή κακούργημα προβλεπόμενο σαν κώλυμα απόκτησης ιδιότητας μέλους σωματείου από την εκάστοτε ισχύουσα αθλητική νομοθεσία ή γενικά αν στερηθεί τη φίλαθλη ιδιότητα του. Σε περίπτωση θανάτου ή παραίτησης του παύει αυτοδικαίως η ιδιότητά του Επίτιμου Προέδρου της Ομοσπονδίας.
3. Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μπορεί να συμμετέχει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου κατά τις συνεδριάσεις αυτού καθώς και στις Γενικές Συνελεύσεις της Ομοσπονδίας με δικαίωμα να εκφέρει την γνώμη του, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Άρθρο 32

Ευεργέτες - Δωρητές.
1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ μπορεί να ανακηρύξει δωρητές ή ευεργέτες της Ομοσπονδίας πρόσωπα, που πρόσφεραν ή προσφέρουν χρηματικά ποσά για την προαγωγή των σκοπών της.
2. Οι ίδιοι τιμητικοί τίτλοι μπορούν να απονεμηθούν με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και μετά από απόφαση της Γενικής Συνελεύσεως σε πρόσωπα που με υλικές προσφορές ή με θετικές υπηρεσίες προάγουν με κάθε τρόπο το άθλημα του Γου Σου Κουνγκ Φου. 

Άρθρο 33

Σφραγίδα

Η Ε.Ο.Γ.Σ.Κ.Φ έχει σφραγίδα κυκλική, φέρουσα κυκλικά τις λέξεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ, ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ, το έτος ίδρυσης 1993 και στο κέντρο παράσταση με σύμβολο του αθλήματος Γου Σου Κουνγκ Φου. Η σφραγίδα τίθεται σε κάθε έγγραφο και απόδειξη, χωρίς την ύπαρξη της οποίας κάθε έγγραφο θεωρείται άκυρο.

 Άρθρο 34 

 Έννομο συμφέρον- Προστασία κύρους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ.
Η Ομοσπονδία έχει υποχρέωση να προασπίζει κάθε έννομο συμφέρον της, μέσω των εντεταλμένων οργάνων της, καθώς και να προασπίζει το κύρος του αθλήματος από οποιονδήποτε ήθελε να παραπλανήσει με ενέργειές του το φίλαθλο κοινό. Για τον ανωτέρω σκοπό μπορεί να απευθύνεται στις αρμόδιες αρχές και να διενεργεί η ομοσπονδία ελέγχους σε μέλη της καθώς και σε οποιοδήποτε φυσικό η νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου που με κάποιο τρόπο χρησιμοποιεί τις ιδιαίτερες τεχνικές του Γου Σου Κουνγκ Φου χωρίς να διαθέτει πιστοποιήσεις που να αναδεικνύουν ασφαλή γνώση.

Άρθρο 35

Τροποποίηση του Καταστατικού.

1. Το καταστατικό της Ομοσπονδίας μπορεί να τροποποιηθεί από την Γενική Συνέλευση είτε με πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου αυτής ή μετά από έγγραφη αίτηση προς αυτό του μισού (1/2) των αντιπροσώπων των σωματείων μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου με διατυπωμένες συγκεκριμένα τις υπό τροποποίηση διατάξεις.
2. Η τροποποίηση αποφασίζεται σε Συνέλευση ειδικά συγκαλουμένη γι αυτόν το σκοπό με απαρτία του μισού (1/2) τουλάχιστον των αντιπροσώπων των σωματείων μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου και με πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων.
3. Οι ψηφιζόμενες τροποποιήσεις του καταστατικού ισχύουν από την καταχώρηση του τροποποιημένου Καταστατικού στα βιβλία Σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Άρθρο 36

Διάλυση της Ομοσπονδίας

1. Σε περίπτωση διάλυσης της Ομοσπονδίας αυτή τίθεται σε εκκαθάριση σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα του ν. 2725/99 ή του εκάστοτε αθλητικού νόμου.
2. Μετά το τέλος της εκκαθάρισης, αν τυχόν απομείνει περιουσία, περιέρχεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, άλλως διατίθεται όπως ορίζει ο εκάστοτε ισχύων νόμος. Ουδέποτε η περιουσία της Ομοσπονδίας μετά τη διάλυσή της διανέμεται μεταξύ των μελών της.
3. Η διάλυση της Ομοσπονδίας, πέρα των νομίμων περιπτώσεων, μπορεί να αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση, ειδικά συγκαλούμενη γι' αυτό σε απαρτία
του ενός δευτέρου (1/2) τουλάχιστον των αντιπροσώπων σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου και με πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων.

Άρθρο 37

Τελικό

Το παρόν Καταστατικό που περιέχει τριάντα επτά (37) άρθρα, τροποποιήθηκε και εναρμονίστηκε με τις διατάξεις του Ν.2725/1999 και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του της 27ης Φεβρουαρίου 2022 και ψηφίστηκε από την νόμιμα συγκληθείσα Γενική Συνέλευση των Μελών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥ ΣΟΥ ΚΟΥΝΓΚ ΦΟΥ της …………………………….. σύμφωνα με τα οριζόμενα στον πιο πάνω νόμο. Με την απόφαση της γενικής συνέλευσης της 27/02/2022 εγκρίθηκε όλο το παρόν καταστατικό. Η ισχύς του παρόντος Καταστατικού θα αρχίσει από την έγκριση του αρμοδίου Δικαστηρίου.

ΑΘΗΝΑ 27/02/2022

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μέλος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γουσου - Κουνγκ Φου.
Αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία
Αθλητισμού με το υπ' αριθμ. 12/2456 ΦΕΚ.

Επικοινωνία

Αρτάκης & Ελλησπόντου, 133 41 Άνω Λιόσια & Κωνσταντινουπόλεως 59, 133 42 Άνω Λιόσια
Χάρτης

+30 693 672 1714

board@wushu.org.gr