ΜΟΝΤΕΡΝΟ WUSHU

Το Μοντέρνο Wushu Kung Fu είναι ένα άθλημα που βασίζεται στις παραδοσιακές κινέζικες πολεμικές τέχνες και τη φιλοσοφία τους. Wushu στα κινέζικα σημαίνει κυριολεκτικά «πολεμική τέχνη» ενώ στη Δύση είναι περισσότερο γνωστό ως κουνγκ φου (Kung Fu).

Διαμορφώθηκε με τη σημερινή του μορφή, τη δεκαετία του 1950 όταν η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας συγκέντρωσε σε ένα σύστημα, στοιχεία από τα εκατοντάδες παρακλάδια (στυλ) των παραδοσιακών πολεμικών τεχνών και δημιούργησε έτσι το εθνικό άθλημα της Κίνας.

Εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, μέσω της Διεθνούς Ομοσπονδίας Wushu που πραγματοποιεί παγκόσμια πρωταθλήματα κάθε δύο χρόνια και φυσικά μέσω της άνθισης του κινηματογράφου του Hong Kong στις αρχές της δεκαετίας του ‘70. 

Tο άθλημα του Wushu διακρίνεται σε (1)Taolu - Αγωνιστικό: Είναι μία σκιαμαχία κατά έναν οι περισσότερους αντιπάλους, με γυμνά χέρια ή με διάφορα όπλα. Αποτελείται από ένα σύνολο κινήσεων που συνδυάζουν το δυναμικό μαχητικό μοτίβο με την ευέλικτη χορογραφία και κάποια ακροβατικά βήματα, πάντα σύμφωνα με τους κανόνες που ενσωματώνουν την φιλοσοφική χροιά της επιθέσεως και της άμυνας. Οι αθλητές κρίνονται με βάση κάποιους κανόνες που αποφασίζει μια εξειδικευμένη επιτροπή δασκάλων και προπονητών.

(2) Το Sanda (γνωστό και σαν Kuo Shu ή San Shou) είναι ένα είδος μάχης που εκφράζεται στον αγώνα πλήρους επαφής μεταξύ δύο αντιπάλων. Αυτή η μέθοδος μάχης εφαρμόζει σχεδόν όλες τις τεχνικές που μπορεί να δει κανείς σε μία επίδειξη φόρμας. Η πληρότητα των τεχνικών εκφράζεται μέσω όλων των τεχνικών χεριών, αλλά και στην χρήση όλων των υπαρκτών λακτισμάτων, των τεχνικών πάλης σώμα με σώμα και των ρίψεων. Υπάρχει, επίσης, μια απλοποιημένη έκδοση αυτού του είδους μάχης, κατάλληλη για ανήλικους και γυναίκες, η οποία ονομάζετε Quingda και είναι ημιεπαφής.
Programma
Μέλος της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας
Γουσου - Κουνγκ Φου.
Αναγνωρισμένη από τη Γενική Γραμματεία
Αθλητισμού με το υπ' αριθμ. 12/2456 ΦΕΚ.
Banner 1
Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου - Κουνγκ Φου
Αρτάκης & Ελησπόντου, 133 41 Άνω Λιόσια
Τ. 210 7212996 - board@wushu.org.gr
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ
© 2020 Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου - Κουνγκ Φου. All rights reserved.